– Det er ikke ofte noen får en slik mulighet til å bygge en helt ny handelsinfrastruktur i Norge, sier gründer Karl-Einar Jensen (53) entusiastisk.

– Det er faktisk det vi snakker om, legger han til.

Svikter i siste ledd

Jensen ser store muligheter for sitt selskap Homeboxx som følge av eksplosjonen i netthandelen.

– Vi er en gjeng gründere her i Moss som diskuterer mye tull og tøys. Jeg kom til å foreslå at alle husstander burde ha en låsbar kjøleboks på trappen for levering av varer kjøpt på nettet – og særlig for levering av kolonialvarer. Jeg hadde selv kjøpt matvarer på nett og var ikke fornøyd med logistikken. Men så kom Kåre Arthur Trobe på banen og mente vi burde gjør alvor av ideen. Så hadde vi også logistikkeksperten Glenn-Frode Lund her i landskapet – og designeren Atle Stubberud samt Jørn Slåtten, markedsfører med solid erfaring fra fiberbransjen. Og da var vi i gang, forteller Jensen.

To år senere er en rekke prototyper testet ut, de store netthandelsaktørene er koblet på, en håndfull millioner kroner er hentet inn og en produksjonslinje er i ferd med å bli etablert i Moss.

– Vi har gått veldig funksjonelt inn i dette. Utgangspunktet var dagens hjemlevering av matvarer der aktørene har flotte vareutvalg, god kvalitet, gode priser og rask utkjøring. Men det svikter altså i sisteleddet. Dagens modell er strengt tatt basert på at det er en hjemmeværende husmor som kan ta imot varene, og sånn er det jo ikke lenger. Dermed blir både aktørene, kundene og budene som skal levere varene frustrerte, sier Jensen, som har fartstid blant annet fra Helly Hansen.

Karl-Einar Jensen tror alle norske hjem på sikt vil ha bokser for netthandel på trappen, men erkjenner at det vil bety milliardinvesteringer.
Karl-Einar Jensen tror alle norske hjem på sikt vil ha bokser for netthandel på trappen, men erkjenner at det vil bety milliardinvesteringer. (Foto: Hanna Kristin Hjardar)

– Skal noen tjene penger på dette, trengs det et leveringspunkt. Og det betyr at det trengs en låsbar temperaturkontrollert boks koblet til skyen slik at alle leverandører kan plassere varer der. Men det er ikke nok at den er funksjonell. Den må også se bra ut utenfor villaen til ti millioner, sier han.

Smertelig husarrest

Anders Odin Alveng, prosjektleder i Kolonial.no, den største aktøren innen netthandel med dagligvarer, synes Homeboxx har et spennende prosjekt på gang.

– Det er ingen tvil om at den store utfordringen, eller kanskje heller smerten, innen netthandel med kolonialvarer, er husarresten. Altså det at du må være hjemme for å ta imot varene. Det er ikke løst i dag. Men om det betyr at alle skal ha en egen temperaturkontrollert boks à la Homeboxx, er jeg mer i tvil om, for det er både en kostbar og kompleks løsning, sier Alveng.

– Vi har selv jobbet med en egen boks, men har nå gått litt bort fra den tanken ettersom vi ser at vi kan ha kontroll med temperatur gjennom måten vi pakker varene på vårt lager. Men når det er sagt; dersom vi får en løsning der alle varer kan leveres uten at folk er hjemme, vil det bety enorme samfunnsmessige besparelser, blant annet i form av en fantastisk ruteoprimalisering for transportørene. Det blir jo som å få en postkasse nummer to, sier Alveng.

Norges største netthandel, Komplett.no, heier på Homeboxx. Komplett.no var storeier i Marked.no, men ga i januar i år opp dagligvarehandel på nett etter store tap.

– Vi tror det er viktig å tilby våre kunder trygg og rimelig hjemlevering uten at kunden må binde seg til å være hjemme på leveringstidspunktet. Rom som kan åpnes med en digital engangskode er en viktig del av en slik løsning, enten det er inngangsdør, garasjedør eller eksterne bokser slik som Homeboxx, sier kommunikasjonsdirektør Ingebjørn Tollnes.

– For forbrukeren blir det viktig at alle aktører; alle transportører, e-handlere og andre, kan levere sendinger i den løsningen kunden selv velger, og at kunden selv kontrollerer hvem som får tilgang. Det kreves derfor at det kommer en felles åpen kommunikasjonsprotokoll som alle aktører kan bruke. Vi er involvert i utviklingen av en slik løsning, sammen med blant andre Homeboxx, sier hun.

1,7 millioner eneboliger og rekkehus

Homeboxx samarbeider også med Posten Norge og Telenor. Selskapet er nå i gang med den første virkelige testen med utplassering av 100 bokser i et konsentrert område i Østfold.

– En slik boks kan bare lykkes om den settes ut med stor tetthet. Vi må teste ut slike ting som leveringstidspunkt, hva når flere leverer samtidig, vi må utvikle softwaren slik at du som kunde enkelt kan gi adgang til boksen og få melding når varer er levert, vi må ha gode betalingsløsninger og mye annet, sier Jensen.

– Men det vil kreve enormt med kapital å rulle dette ut?

– Åpenbart. Det er 1,7 millioner eneboliger og rekkehus i Norge. Vi tror nok, om dette skal ta skikkelig av, at vi må få til en slags leieordning der kundene får boksen mot et innskudd og betaler månedlig leie inkludert serviceavtale, sier Jensen.

Han anslår at en boks med kompressor for temperaturkontroll vil koste rundt 15.000 kroner. Om 1,7 millioner eneboliger og rekkehus skal ha slike bokser, snakker vi altså om investeringer på over 25 milliarder kroner.

– Hvor mye penger trenger dere?

– Vi har foreløpig ikke satt i gang det løpet. Jeg vil tippe vi er verdsatt til 20 millioner i dag på ren forventning. Blant andre har Østfold Follo Nyskapningsfond gått inn på eiersiden og vi har fått 1,5 millioner fra Innovasjon Norge i oppstartslån. Nå må vi få opp produksjonslinjen, plassere ut bokser til folk, bygge en organisasjon og da blir det nok en større emisjon for å ta en større region der det er stor tetthet av mennesker og stor netthandel. Det er jo ikke realistisk å ta hele Norge i en sveip. Jeg vil anta at den emisjonen kommer om 6–18 måneder, og deretter vil nok verdien øke raskt, for da sitter vi og eier hele handelsnettverket i Norge. Ved utgangen av 2019 tenker jeg vi har 10.000 bokser ute. Deretter vil dette ta helt av, tror Jensen.(Vilkår)

Det finnes ikke noe alternativ til BMW i8
Den spektakulære BMW i8 Roadster er så spesiell at den ikke har noen konkurrenter.
02:32
Publisert: