I dag er Europris' lagerfunksjon spredt på fem adresser. Nå reises et nytt hovedlager i Moss som øker den samlede kapasiteten fra 75.000 til 100.000 palleplasser.

Det nye lageret omtales som årets julegave. Ikke bare skal plukkingen automatiseres, men nå blir det også spesialtilpassede arealer for netthandel. Europris har allerede etablert en «klikk & hent»-tjeneste på nettet.

Resultatfall på seks prosent

Europris hadde en vekst på 1,5 prosent i fjerde kvartal, mens det justerte resultatet falt med 6,3 prosent til 388 millioner kroner.

Toppsjefen legger ikke skjul på at resultatet ikke er helt i tråd med forventningene.

– I fjerde kvartal klarte ikke å matche våre interne mål og forventninger denne gangen. Likevel, julesalget var bra og beviser nok en gang at sesongprestasjonene våre er godt som noen, sier Europris-sjef Pål Wibe i en melding.

Selskapet har besluttet å gi et utbytte på 1,70 kroner per aksje.

Europris hadde en sammenlignbar vekst i fjor på 3,1 prosent mot 0,9 prosent i bransjen for øvrig og fikk 11 nye varehus i fjor. Kjeden har nådd en milepæl på 250 butikker.(Vilkår)

Konsernsjef for en dag
Eskil Engdal er til vanlig journalist i DN men etter et veddemål fikk han være konsernsjef i Norges Handels og Sjøfartstidende for en dag.
00:00
Publisert: