Nesten 50.000 personbiler leases i Norge, ifølge Finansieringsselskapenes Forening. Vanligvis vil en leasingavtale forby fremleie av bilen, men det kan det nå bli endring på.

Delingsøkonomitjenesten Nabobil.no, som lar deg leie ut bilen din, starter et samarbeid med Bavaria, landets tredje største bilforhandler. Samarbeidsavtalen gjør det mulig å fremleie leasingbilen sin på Nabobil.no.

– Vi har helt siden lanseringen av Nabobil.no fått en del henvendelser fra leasingtagere som lurere på om de kan fremleie bilen sin på Nabobil.no, sier daglig leder Even Heggernes i Nabobil.no.

Og fortsetter:

– Å kunne leie ut dager her og der vil kunne være en fin måte å delfinansiere leasingen på, sier Heggernes.

Begrenset i starten

Foreløpig er det kun i Oslo og Akershus at det blir mulig å fremleie leasingbilen sin – og kun gjennom leasing av bilmerket Mini.

– For oss er det viktig at dette blir helt reelt for våre kunder. At man faktisk kan lease en Mini og få leid den ut, slik at man sparer inn leasingkostnaden. Da trengs det mange brukere av tjenesten, og det markedet er foreløpig størst i Oslo, sier konsernsjef Jacob Tveraabak i Bavaria.

Tveraabak er en av de opprinnelige gründerne bak Nabobil. I august i fjor gikk han til Bavaria.

Både Bavaria og Nabobil.no åpner for at tilbudet skal utvides til flere byer og bilmerker om responsen blir god.

– Vi skal teste dette med Mini og se hvordan mottagelsen blir i markedet, sier Heggernes.

Lei ut syv dager i måneden – gå i null

Med utgangspunkt i gjennomsnittlig leiepris for en Mini på Nabobil.no, vil du kunne tjene omkring 650 kroner for et døgns utleie, hvorav Nabobil tar 20 prosent. Å lease en Mini koster 3400 kroner måneden. Klarer du å leie ut bilen syv dager i måneden, vil det alene kunne betale leasingen.

Verdsettes til 55 millioner kroner

Bavaria investerte fem millioner kroner i Nabobil.no i november i fjor. Det gir bilforhandleren en eierandel på 9,1 prosent, opplyser administrerende direktør Helge Ellingsen i Bavaria Norge.

Det tilsier at Nabobil.no verdsettes til 54,95 millioner kroner. 

Selskapet har siden starten i september 2015 fått over 70.000 registrerte brukere og 4.000 biler til utleie. Langt fra alle de registrerte brukerne har tatt tjenesten i bruk ennå. Selskapet har til nå gjennomført 20.000 utleietransaksjoner. Nabobil vil ikke uttale som om hvorvidt selskapet gikk med overskudd i 2016.

– Vi investerer i fremtidig vekst, så det er ikke et mål i seg selv, har Heggernes tidligere sagt til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.