På varer som er ment å vare vesentlig lenger enn to år, har kjøpere i Norge nå fem års reklamasjons- eller klagerett, uansett hvor de er kjøpt. 

EUs forslag, som skal behandles i oktober, innebærer at varer kjøpt på nett kun har garanti i to år, ifølge Aftenposten

Da blir det forskjell på rettighetene for dem som handler i butikk og på nett, og det liker forbrukerdirektør Randi Flesland dårlig.

Bekymret

Dersom EU får gjennomslag, kan ikke norske myndigheter gi forbrukerne rettigheter som går ut over to år når det gjelder netthandel. Flesland vil fraråde netthandel hvis forslaget blir en realitet.

 Hun er også bekymret for kvaliteten på varer hvis de bare behøver å vare i to år. Nå må produsenter lage produkter som er mer holdbare fordi reklamasjonsretten er fem år.

Regjeringen har sendt saken ut på høring. Virke, NHO Handel og elektronikkbransjen skal være enige om at reglene må være like for nett og butikk, slik at konkurransevilkårene er de samme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.