De svenske butikkene stenger i januar neste år som en del av en større omstilling i lavpriskjeden, skriver Finansavisen.

– Vi har gjort et stort stykke arbeid internt, blant annet med merkevaren og sortimentsutvikling. I tillegg har vi jobbet for å gjøre butikkene mer kundevennlige og bli tydeligere i vår markedskommunikasjon, sier administrerende direktør Johan Åberg.

Beslutningen om å legge ned de svenske butikkene ble tatt etter at styrets årsberetning viste at det ville ta lengre tid og større investeringer enn først antatt å få den svenske virksomheten opp på akseptabelt lønnsomhetsnivå.

Etter 20 gode år siden grunnleggelsen i 1989, har Nille slitt siden 2009. I fjor ble hele styret byttet ut og en ny strategi implementert. I 2016, som styret kaller et overgangsår, ble resultatet 53 millioner i pluss før skatt, det første året med overskudd siden 2008.

Nille har 375 butikker i Norge og ønsker å øke antallet i 2018, blant annet med et nytt butikk-konsept på Karl Johans gate i Oslo.(Vilkår)

Vil du bli en bedre leder: Snakk med ulver
Utvikle dine lederegenskaper ved å snakke med ulver. Dette tilbyr en ledelse- og utviklings - workshop utenfor Wien i Østerrike.
01:18
Publisert: