Norske knekkebrød ble ikke produsert i industriell skala før i 2012, og volumet som selges og eksporteres er fremdeles relativt lite, men matforskningsinstituttet Nofima spår en økende trend for norsk knekkebrødeksport fremover.

Også i Norge har salgsøkningen vært enorm etter at produksjonen begynte på hjemmebane. I 2011 lå knekkebrødomsetningen rundt 200 millioner kroner, mens den i 2016 var fem ganger så høy.

Ifølge Nationen er det de mer påkostede, eksklusive variantene som slår an. Sveinung Grimsby i Nofima påpeker at innsikt i to viktige elementer om knekkebrød er dratt nytte av: Tidligere versjoner ble ikke spist i bilen fordi det ble ubehagelig med smuler i setet. Dernest ga folks økte kostholdsbevissthet knekkebrød en fordel som et mellommåltid.

Basert på disse to elementene har flere produsenter utviklet knekkebrød som ikke smuler og som i tillegg er markedsført som sunt alternativ i kategorien mellommåltider.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her spionerer to nordkoreanske soldater på Erna
Bevæpnede nordkoreanske soldater spionerte gjennom vinduene da statsminister Erna Solberg (H) krysset grensen fra sør til nord fredag.
01:05
Publisert: