Konkurransetilsynet gikk tirsdag til aksjon mot Orkla-selskapet Lilleborg i Oslo etter mistanke om brudd på konkurranseloven.

Nå bekrefter Norgesgruppen at også de har hatt besøk av Konkurransetilsynet tirsdag.

Norgesgruppen er landets største dagligvarekonsern og står bak butikker som Kiwi, Meny, Spar og Joker.

– Norgesgruppen har, i likhet med de andre kjedene, i lengre tid hatt tett dialog med Konkurransetilsynet om leverandørenes betingelser. Vi kan bekrefte at tilsynet har vært hos oss i dag for å få mer informasjon. Konkurransetilsynet får naturligvis den informasjon det ber om. Norgesgruppen jobber kontinuerlig med sikte på å ha så gode innkjøpsbetingelser som mulig, slik at vi kan tilby våre kunder lave priser, skriver Bård Gultvedt i en melding til DN.

Bakgrunnen for Konkurransetilsynets besøk hos Orkla tirsdag var mistanke om overtredelse av konkurranseloven, relatert til betingelsene for innkjøp mellom leverandører og dagligvarekjeder i det norske markedet.

Det meldte Orkla selv i en børsmelding tirsdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.