Tidligere i år innførte Rema 1000s heleide datterselskap Norsk Kylling en ny kyllingrase som lever lenger og vokser saktere enn den kyllingen som er vanligst å produsere i Norge–Ross 308. Byttet til den nye rasen Hubbard ble kalt for en revolusjon av Dyrevernalliansen.

Revolusjonen har foreløpig kostet dyrt, og har slått kraftig ut i regnskapet til Norsk Kylling for 2017.

Hubbard har kostet 18 millioner

Norsk Kylling opplevde en nedgang i driftsinntektene på 9,7 prosent til 932,2 millioner kroner, noe som må ses i sammenheng med inntektsfallet til Rema 1000. Driftsresultatet endte på minus 17,0 millioner, ned fra 54,8 millioner året før.

Hubbard-kyllingen må ta deler av skylden for dette. Innføringen av det saktevoksende fjærkreet kostet 18 millioner i 2017, og det var før prosessen i det hele tatt var påbegynt.

– Vi har jobbet med kyllingen i drøye to år før lanseringen. Vi har jobbet med hele verdikjeden, og det slår ganske kraftig inn i regnskapet, sier daglig leder Kjell Åge Stokbakken.

Han understreker at dette er en satsing som koster, og at det i så måte ikke var overraskende.

Skal koste det samme

Den nye kyllingtypen skal koste det samme forgjengeren i butikkene, samtidig skal den samme lønnsomheten opprettholdes hos bonden. Derfor må de økte kostnadene hentes inn i verdikjeden mellom bonden og butikkene.

– Jeg tror vi skal komme ned på samme kostnadsnivå som med Ross, sier Stokbakken.

Stokbakken forklarer at årsaken til at de byttet kylling var at Hubbard vokser langsommere, noe som betyr at den lever og har det bedre.

– Da mener vi at den smaker bedre. Vi ville ha et mer ansvarlig produkt, og vi ser allerede dramatiske forbedringer når det gjelder dødelighet og prestasjon i fjøset, fortsetter han.

Ny fabrikk–færre ansatte

En annen ting som slår ut i regnskapet den nye fabrikken i Orkanger. Norsk Kylling har holdt til i Støren siden 90-tallet, men i 2021 er det slutt. Da skal den nye fabrikken etter planen være driftsklar. Forprosjekteringen av den nye fabrikken og avviklingen av den gamle har totalt gitt kostnader på 15 millioner kroner.

– Den gamle fabrikken har begrenset med utviklingsmuligheter. Hvis vi skulle leve opp til våre egne forventninger, måtte vi inn i en ny fabrikk, sier Stokbakken.

Den nye fabrikken vil være mer kostnadseffektiv og miljøvennlig, og skal blant annet ha en energistasjon knyttet til fabrikken. Samtidig blir det behov for færre ansatte.

– Hvor mange færre ansatte vi trenger vil detaljprosjekteringen avklare, men prosessen med de tillitsvalgte er i gang, sier Stokbakken.

Uansett vil den gamle fabrikken på Støren være i full drift frem til 2021.(Vilkår)

Dette bør du se etter på boligvisning
Visste du at nesen er et av de beste verktøyene på boligvisning?
05:21
Publisert: