Svakere fra Norgesgruppen

Norgesgruppen melder om inntektsfall på om lag én milliard i årets første halvår.

Selskapet, som står bak merkevarer som Kiwi og Meny, rapporterer om at prispress svekket lønnsomheten til konsernet i årets første halvår.

Konsernet rapporterer om driftsinntekter som er ned om lag én milliard sammenlignet med første halvår i fjor. Nedgangen fra 50,4 milliarder kroner i første halvår fjor til 49,4 milliarder kroner i samme periode i år tilsvarer et fall på to prosent.

Samtidig skriver konsernet at driftsresultatet er ned snaue 800 millioner kroner fra første halvår i fjor, fra 2,5 milliarder kroner i første halvår fjor til 1,7 milliarder kroner i samme periode i år.

Det gir en driftsmargin på 3,4 prosent, ned fra 4,9 prosent i samme periode i fjor.

Norgesgruppen opplevde økte inntekter under pandemien, dels som følge av at stengte grenser satte strek for grensehandel og dels som følge av at folk var mer hjemme.

Nå er grensene som kjent åpne, grensehandelen er tilbake, og restaurantene er tilbake for fullt – og dagligvarehandelen er på vei tilbake til normalen. (DN)

EU advarer Norge mot kutt
i krafteksporten

Europakommisjonen mener Norge ikke har rett til å begrense krafteksporten gjennom utenlandskablene som følge av EØS-avtalen. Energiministeren står på sitt. Strømkrisen har fått regjeringen til å varsle en «styringsmekanisme» for å begrense muligheten til krafteksport hvis fyllingsgraden blir for lav. Det skaper kraftige reaksjoner i EU, som mener det er i strid med EØS-avtalen, melder TV 2.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.