Tidligere i sommer ble det kjent at Rema dropper eksterne varepåfyllere som reiser fra butikk til butikk på oppdrag fra de store leverandørene.

Denne endringen vil berøre hundrevis av ansatte, ifølge Nettavisen.

– Mange dyktige medarbeidere må forlate oss. Til sammen blir mer enn 200 medarbeidere berørt, sier Håkon Mageli, kommunikasjonsdirektør i Orkla til Nettavisen.

En annen leverandør som må nedbemanne som følge av endringene i Rema 1000 er Ringnes.

– 34 personer må slutte hos oss som følge av omleggingen, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard til Nettavisen.

I sum er flere hundre ansatte berørt av endringene.

De eksterne varepåfyllerne har de siste årene vært en utsatt yrkesgruppe. Flere av kjedene har valgt å utføre disse arbeidsoppgavene selv.

Mange av leverandørene benytter innleide selskaper, såkalte tredjepartsaktører, til å utføre varepåfyllingen. Disse selskapene berøres også av endringene.

Innkjøpsdirektør Pia Almvang i Rema 1000 kommenterer endringen på følgende måte:

– Dette er ikke en endring vi har gjort med lett hjerte, fordi vi alltid har hatt et veldig godt samarbeid med leverandører på denne typen tjenester. Allikevel er det slik at med dagens konkurransesituasjon blir det umulig for oss å fortsette i eksisterende spor, sier hun til Nettavisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Folk reiser i timesvis for å besøke denne butikken
Thom Olaussen driver Hobbymann i Drammen, og har ingen planer om å starte nettbutikk.
02:01
Publisert: