Ølvolumet falt med 6,2 prosent i uke 8, og de fire siste ukene har Remas ølsalg falt med 4,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser tall fra markedsanalyse- og meningsmålingsbyrået AC Nielsen som E24 har fått tilgang til.

Samtidig har Kiwi opplevd en økning i ølsalget på 10,9 prosent, mens salgsveksten har vært på hele 21,8 prosent hos Coop Extra. Kiwis markedsandel på øl er nå høyere enn Remas, med 25,65 prosent mot Remas 21,86 prosent.

– Vi er fortsatt i forhandlinger med flere lokale leverandører. Varer herfra vil komme i butikk når avtalene er på plass, og det gleder vi oss veldig til å vise kundene våre. Vi ser fram til å fortelle mer om dette når produktene er i butikk, sier kategorisjef Tormod Rasten i Rema 1000.

Rema har i lang tid vært i en tung leverandørstrid med bryggeriene Mack og Hansa. Bryggeriforeningen mener dessuten at Remas bestevennstrategi har gjort det vanskeligere for småbryggerier å få innpass hos dagligvarekjeden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.