Forretningsmannen Olav Thons (98) Olav Thon-gruppen omsatte i 2021 for 72 milliarder kroner i Norge. Det er en økning på 3,8 prosent fra 2020, går det frem av en pressemelding onsdag.

I fjor eide og forvaltet Olav Thon-gruppen 84 kjøpesentre i Norge og ti i Sverige.

«Perioden fra januar til april var vanskelig for norsk varehandel med mye nedstengninger og restriksjoner spesielt i Oslo, Viken og Bergen. Flere av Olav Thon-gruppens kjøpesentre var med bakgrunn i dette delvis stengt i store deler av første halvår. Fra midten av april bedret det seg, og de fleste bransjer har vist en fin omsetningsutvikling fra våren og til og med julehandelen», skriver konsernet i meldingen.

Olav Thon-gruppen skriver i meldingen at sammenlignet med «normalåret 2019» så hadde de svenske kjøpesentrene en vesentlig omsetningsnedgang.

Spesielt gjelder dette grensesentrene, som har en akkumulert nedgang i omsetningen på 70 til 80 prosent sammenlignet med 2019, opplyses det.

Blant sentrene som er eid eller forvaltet av Olav Thon-gruppen var det i fjor Lagunen Storsenter i Rådal utenfor Bergen som omsatte for mest, med 3,9 milliarder kroner i brutto omsetning. Det nest mest innbringende senteret var Sandvika Storsenter utenfor Oslo, som hadde en bruttoomsetning på 3,4 milliarder kroner.

I Sverige var det Sollentuna Centrum utenfor Stockholm som omsatte for mest, med 1,5 milliarder svenske kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.