Halvårsrapporten fra Olav Thon Eiendomsselskap, den børsnoterte delen av Thon-imperiet, viser solid resultatvekst, skriver Finansavisen.

Rapporten nevner ikke netthandel en eneste gang, men viser heller til «markedsmessig og finansiell risiko knyttet til eiendoms- og finansmarkedene» som de største truslene for deres kjøpesentre.

– Vi har ikke noen særlig tro på internett, spøker finansdirektør Arne B. Sperre overfor Finansavisen, før han utdyper nærmere.

– Det aller meste av netthandelen utgjøres av ikke-fysiske varer, som billetter, abonnementer, musikkstrømming og reiser. Dette står for rundt 70 prosent og er bransjer som normalt ikke har hatt stor omsetning i kjøpesentre.

Han trekker frem utstillingslokaler og såkalte pickup points – utleveringssteder for varer bestilt på nett – som eksempler på hvordan skillet mellom digitale og fysiske butikker svekkes. Dermed betyr ikke økt netthandel nødvendigvis kjøpesentrenes død.

– Det er en glidning mellom e-handel og vanlig handel. Det ser for eksempel ut som at både XXL og Elkjøp lykkes godt med dette, og XXL utvidet nettopp butikken på Sandvika Storsenter, sier Sperre.(Vilkår)

Se hvordan Støre må lete etter ordene når han forklarer APs valgstrategi
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier man bør være varsom med å feire tallene om oppgang i norsk økonomi. Samtidig avfeier han at tallene passer Arbeiderpartiets valgkampstrategi dårlig. Men da han skal forklare APs strategi må han lete etter ordene.
01:13
Publisert: