I oktober er indeksen (CCI) ned 2,6 poeng fra september, viser analyseselskapet Opinions siste måling. Nivået er rekordlavt, og indeksen har falt i seks måneder på rad. Indeksen har vært negativ siden november i fjor, og det har siden vært flere markante fall.

– De fire indikatorene som utgjør CCI går tilbake i oktober også, som i forrige måned. Kraftigst er fallet for troen på landets økonomi om 12 måneder, sammenlignet med i dag, samt de to indikatorene knyttet til egen økonomi, både situasjonen nå i forhold til for ett år siden og hvordan folk tror den er om ett år, sammenlignet med i dag. At privatøkonomien er rammet nå, er en viktig forklaringsfaktor på det betydelige fallet i den samlede forbrukertilliten det siste året, sier Henrik Høidahl i en pressemelding.

Han er fagsjef for politikk og samfunn i Opinion.

62 prosent av befolkningen over 18 oppgir at de synes husholdningens økonomiske situasjon er litt eller mye dårligere i dag, sammenlignet med for ett år siden. Halvparten tror det vil bli litt eller mye dårligere om enda etter år.

Forbrukertillitsindeksen er det mål på forbrukernes tillit. Indeksen måler forbrukernes vurdering av egen økonomi, forventninger til landets økonomi og husholdningenes kjøp av større varer frem i tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.