I løpet av fredag har det vært et lite ras av selskaper i Superdry-kjeden som er slått konkurs.

– Dette er selskaper som har franchise på klesmerket Superdry og driver flagship-butikker rundt om i landet, sier advokat Stine Snertingdalen som er oppnevnt som bostyrer etter at selskapene begjærte oppbud fredag.

Blant butikkene som er slått konkurs er Oslo City, Bogstadveien, Strømmen og en outlet-butikk.

– Jeg fikk en oppringing i formiddag om at jeg var oppnevnt. Det har kommet stadig flere konkursåpninger. Totalt er det snakk om åtte-ti selskaper, og det er mulig at samtlige blir slått konkurs, sier bostyrer.

Det har ikke lyktes DN å få kontakt med daglig leder eller styreleder for norske Superdry.

Jakter nye eiere

Hun gikk umiddelbart i gang for å jakte nye eiere til butikkene.

– Vi setter alt inn på å finne mulige kjøpere for eksisterende virksomhet. Målet er å redde arbeidplassene. Derfor håper vi at mulige kjøpere vil melde seg til boet.

Bostyrer vil bruke helgen til å kartlegge kjøpere i håp om å få en snarlig avklaring.

– Boet holder butikkene åpne ihvertfall i dag og i morgen. Hensikten er at noen skal se mulighetene. Deretter må vi ta en ny vurdering.

Hun har ikke rukket å se på de bakenforliggende årsakene til konkursen.

– Ifølge franchisegiver har salget vært godt. De har sagt at det må gjøres noe med kostnadene for at det skal være liv laget. Det har ikke boet gjort selvstendige vurderinger av, sier Snertingdalen.

Norsk gründer eide butikkene

De norske kjedebutikkene er eid av Hans Christian A Melbye. Han er en av eierne i familieselskapet H C A Melbye aksjeselskap som i flere år har drevet med handel og som eier i entreprenørbransjen.

Hver butikk er drevet som eget selskap.

Butikken på Oslo City fikk i fjor et underskudd på 1,7 millioner av en omsetning på 6,6 millioner kroner. Det betyr at hver fjerde krone i omsetning gikk tapt.

Klesbransjen er blant bransjene som har vært hardest rammet av handelsraset.

Tidligere denne uken ble det klart at også musikkjeden 4Sound er slått konkurs. Også denne bransjen har vært utsatt for store omveltninger de siste årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.