– Det er egentlig bare et ord å si, krise, sier administrerende direktør Bjørn Næss i Oslo Handelsstands Forening.

Tirsdag holdt foreningen sitt årlige seminar. Næss innledet seminaret med å snakke om hvordan handelsstanden er blitt rammet av pandemien og smitteverntiltakene.

Næss er tydelig på at det er dystre tider for næringen og at den nye nedstengningen i hovedstadsområdet har rammet hardt.

Oslo-butikken har holdt åpent gjennom spanskesyken, krigen og korona: – Akkurat nå er måkene vår største kunde
Frukt- og grøntbutikken Carl Heftye på Karl Johans gate er en av ytterst få butikker som holder åpent i Oslo sentrum.
03:08
Publisert:

– Det har vært tøffe tider for alle våre medlemmer. Vi så lysninger frem mot sommeren, men så kom det en runde til utover høsten. Nå er det altså full krise, sier han.

I helgen besluttet regjeringen at butikker i ti kommuner i Oslo-regionen skal holdes stengt frem til 31. januar, med unntak av apotek, dagligvare, bensinstasjoner og vinmonopol.

Mange av medlemmene til OHF har måttet permittere og til dels si opp sine ansatte, forteller Næss.

Han påpeker imidlertid at krisen har rammet medlemmene ulikt, når det gjelder beliggenhet og bransjer.

Butikker som selger klær og sko, restauranter og barer er blitt hardt rammet, mens lokalhandel, kjøpesentre og grenserelaterte bransjer har klart seg bedre.

– Oslo sentrum har stort sett vært i en sammenhengende krise det siste året, understreker Næss. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.