– Ja, det er gøy å selge is for tiden med slike fantastisk gode tall, sier Paal Hennig-Olsen (63), administrerende direktør for Hennig-Olsen Is, Kristiansandsselskapet som han eier sammen med lillebror Martin (53).

I fjor passerte omsetningen 770 millioner kroner med et overskudd før skatt på 86 millioner.

–Med flere nye kunder, blant andre Bunnpris-kjeden fra nyttår, bør vi kunne nå en omsetning på over 900 millioner kroner i år og et overskudd på godt over 90 millioner, sier han.

Vanilje like dyrt som sølv

Paal Hennig-Olsen forklarer fjorårsrekorden med veldig bra salg første del av sommeren og god kontroll på kostnadene.

– Det er ikke til å komme fra at været spiller en veldig stor rolle for oss. Og akkurat nå er det jo bare helt fantastisk vær her i sør. Det er gull.

– Men det er vel ikke den svake kronekursen?

– Nei. Bortsett fra melk, kjøper vi jo inn det aller meste av det vi bruker i produksjonen fra utlandet. Som sjokolade, nøtter og sukker. Sukkerprisene har vært veldig høye, men er nå på vei ned. Det er mange spekulanter i råvaremarkedet. Blant annet har ekte vanilje fra Madagaskar blitt dyrere en sølv. Om det skyldes mafia, spekulanter eller bare dårlig vær skal jeg ikke mene så mye om, sier Hennig-Olsen som bestyrer et konsern med til sammen 240 årsverk. I fjor produserte og solgte selskapet nær 27 millioner liter is. Det tilsvarer omtrent fem liter per nordmann.

– Jeg føler vi har et fantastisk miljø i bedriften med mye entusiasme og stolthet knyttet til produktene vi produserer, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.