Prislapp: 1,55 millioner euro.

Tegningen, som viser Tintin, Terry og kaptein Haddock i romdrakter på månen, måler 50 ganger 35 centimeter, og er tegnet med kinesisk blekk av Tintin-skaperen Hergé, som egentlig het Georges Remi.

Prisen er rekord for en enkelttegning fra en tegneserie, og på forhånd var det ventet at den ville gå for mellom 700.000 og 900.000 euro. Auksjonen i Paris ble holdt av auksjonshuset Artcurial.

Hvem som fikk tilslaget på 1,55 millioner euro, eller rundt 14 millioner kroner, er ikke opplyst.

I 2012 ble tegningen fra førstesiden til «Tintin i Amerika» fra 1932 solgt for 1,3 millioner euro. Hergé har også prisrekorden for tegneseriestriper – en dobbeltside som ble brukt som innercover for alle Tintin-album mellom 1937 og 1958 ble solgt for 2,65 millioner euro til en amerikansk fan for to år siden.

Albumet «Månen tur-retur» er ansett for å være blant de beste i den belgiske serien om journalisten Tintin og hans trofaste følgesvenn, hunden Terry.

– Det er et av de viktigste fra Hergé etter krigen, på linje med «Tintin i Tibet» og «Castafiores juveler», sier Artcurials tegneserieekspert Eric Leroy. 

Den stille protesten
I Donald Trumps hjemby har Newyorkerne startet en stille protestbevegelse mot sitt eget bysbarn Kunstneren Levee begynte å dele ut post-it lapper til t-bane-pendlerne på 6th avenue, og ba dem skrible ned følelsene sine.
00:58 Min
Publisert:
- Welcome to Olden
Stadig økende cruisetrafikk betyr opp mot 9000 besøkende om dagen til vesle Olden i Nordfjord. DN var med på årets siste anløp.
02:18 Min
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ensom av fri vilje
Arvid Folke Järnbert ble lei av folk og rømte til seters for ett år, med en stabel av sigarer og bøker.
03:38 Min
Publisert: