XXLs Sverige-sjef Per Sigvardsson, slutter på dagen etter at han i april publiserte «upassende innlegg» på Facebook, opplyses i en melding fredag.

Valgte selv

«Per hevdet at disse innleggene var blitt publisert av andre og at kontoen hans var blitt kompromittert. XXL iverksatte derfor umiddelbart en granskning av hendelsesforløpet ved hjelp av et eksternt, uavhengig firma. Den eksterne granskningsrapporten kunne hverken bekrefte eller avkrefte hvordan disse innleggene var blitt publisert, ei heller at kontoen var blitt kompromittert av utenforstående», skriver selskapet.

«Per Sigvardsson har på bakgrunn av dette selv valgt å si opp sin stilling i XXL med umiddelbar virkning, for å skape ro rundt situasjonen og til det beste for XXL», heter det.

– Skulle vært foruten

Det budskapet gjentar XXL-sjef Tolle Grøterud overfor DN.

Saken fortsetter under bildet

XXL-sjef Tolle O.R. Grøterud (t.h.) og styreleder og XXL-gründer Øivind Tidemandsen.
XXL-sjef Tolle O.R. Grøterud (t.h.) og styreleder og XXL-gründer Øivind Tidemandsen. (Foto: Javad Parsa)

– Det er ikke mulig å konkludere i noen stor retning at han er blitt hacket. Da velger Per å si opp sin stilling på bakgrunn av at det har vært et trykk rundt dette, og det ikke finnes noen bevis for at man er blitt hacket, og for å skape ro rundt selskapet.

– Når den beslutningen kom så støtter vi den selvfølgelig, og vi skulle selvsagt vært foruten hele episoden. Men vi tror at beslutningen som nå foreligger er det til beste for XXL, sier Grøterud.

Han ønsker ikke å kommentere hvilke sluttavtale som er gjort med Sigvardsson.

Sjekk hvem som stjal showet på Verdens økonomiske forum i Davos
I 2018 var det Donald Trump og Emmanuel Macron som stjal oppmerksomheten i Davos. I år var det en 16-åring.
01:46
Publisert:

Mens den tidligere Sverige-sjefen nå tar en pause med seg selv og familien for å få situasjonen på avstand, starter XXL nå jakten på hans etterfølger, påpeker XXL-sjefen.

– Vi er ute etter å ansette en ny Sverige-leder så fort mulig, og vi tror det er veldig spennende retail-stilling i Sverige, sier Grøterud.

Ble hånet

I et innlegg på den svenske XXL-sjefens Facebook-profil sent i april ble den 16 år gamle svenske miljøaktivisten Greta Thunberg hånet, ifølge Aftonbladet.

Uken før var Thunberg, som er blitt verdenskjent for sitt miljøengasjement, på besøk i Europaparlamentet.

Der sa hun at tiden er i ferd med å redde ut og oppfordret EU-politikere til å få klimapanikk.

Mente seg hacket

I en debatt på Facebook i forbindelse med Thunbergs besøk, dukket plutselig Sigvardssons konto opp med følgende kommentar:

«Så nær downs man overhodet kan komme».

Kommentaren ble møtt med masse kritikk av andre brukere.

– Jeg har nå kontaktet min advokat. Noen må ha kommet inn på min konto. Det er veldig merkelig. Men jeg har byttet alle mine passord på alle sosiale medier, sa Sigvardsson til Aftonbladet da.

Stilte seg bak

XXL-sjef Tolle Grøterud opplyste til DN i begynnelsen av mai at de hadde anmeldt den angivelige hackingen av Sigvardssons Facebook-konto til politiet 24. april.

Han presiserer overfor DN fredag at det Sigvardsson selv som anmeldte forholdet, og at etterforskningen til svensk politi fortsatt er pågående.

I forbindelse med XXLs kvartalspresentasjon i april stilte XXL-ledelsen og gründer Øivind Tidemandsen seg bak sin Sverige-sjef.

– Han har åpenbart blitt hacket, sa Grøterud til DN da.

XXL har slitt i det svenske markedet og toppledelsen har store forventninger til den nye sjefen, som nå har fått en røff start.

– Han startet i mars og er ikke blitt varm ennå, sa Tidemandsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.