Plantasjen har slitt den siste tiden, og i mediene er det blitt omtalt som et selskap i krise. Uken før tallene for resultatene for fjerde kvartal 2018 skulle legges frem, sluttet sjefen Daniel Juhlin på dagen, etter ett år i lederstolen. Nå har han fått en erstatter. Olav Thorstad tar over.

– Hva fristet med kriserammede Plantasjen?

–Det er et spennende segment. Selskapet har mye uutnyttet med stort potensial. Det er absolutt drømmejobben, sier den ferske sjefen.

Thorstad har tidligere vært sjef i treningskjeden Sats der han satt frem til i fjor.

I februar fortalte DN om full krise i Plantasjen, etter at eierselskapet Ratos la frem sine tall for 2018. Da skrev Ratos ned verdien på Plantasjen med 600 millioner svenske kroner.

I mai la Ratos frem tallene for første kvartal, som viste at Plantasjen har et driftsresultat før avskrivninger på minus 147 millioner kroner (ebitda). Selskapet omsatte i første kvartal for 576 millioner kroner.

– Tallene har ikke vært så gode. Hvordan skal du snu det?

– Det er å jobbe hardt. Jeg synes bransjen er spennende og vi har bra posisjon i markedet. Mye kan likevel gjøres. For eksempel innenfor den grønne bølgen der grønne vekster kan være spennende. Men jeg er ny her og har ikke planlagt i detalj hva som skal gjøres videre.

Den ferske sjefen forteller at det første han skal gjøre er å bli kjent med selskapet.

– Jeg vil snakke med flest mulig mennesker og forstå hvor skoen trykker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.