Polarn O. Pyret Norge as, som lager barneklær, har søkt om såkalt rekonstruksjon, eller konkursbeskyttelse som innebærer at selskapets gjeld fryses og at selskapet gis mulighet til å forhandle med sine kreditorer om en ordning av gjelden.

– For å håndtere de negative konsekvensene av covid-19 må vi gjennomføre vår toårsplan på bare to måneder. Samtidig tror jeg virkelig på styrken i varemerket, på vår langsiktige relevans på markedet. Den økte netthandelen viser at kundene våre mener det samme. En rekonstruksjon er en måte å sikre Polarn O. Pyrets fremtid i Norge, sier Åse Tosterud, International Retail Director i Polarn O. Pyret i en melding.

Selskapet har hatt et samlet resultat før skatt de siste fem årene på minus 21,1 millioner kroner.

For mars fikk selskapet vel 500.000 kroner gjennom statens kontantstøtteordning.

Polarn O. Pyret ble grunnlagt i Sverige i 1976. Selskapet søkte om rekonstruksjon i Sverige i slutten av mars.

Selskapet etablerte seg i Norge i 2003, og har 141 ansatte her i landet. Polarn O. Pyret har 27 butikker i Norge, i tillegg til salg på nettet.

E24 omtalte denne saken først.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.