– Tilbudet til de som handler på nett må bli bedre. Enten må du hente i butikk eller hos posten, eller så får du varer hjem med brede leveringsvinduer. Dette er ikke løsninger på kundenes premisser, sier administrerende direktør i Easy2You, Espen Slyngstad.

Easy2You as het tidligere Novela Logistikk og tok over tidligere Kvikkas, før det kjøpte konkursboet til Norpost i fjor. Selskapet er kanskje mest kjent for å levere lørdagsaviser i hele Norge på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

Nå inngår selskapet et samarbeid med logistikkgiganten Schenker om levering av varer på dør i hele Norge. Schenker omsetter i Norge for fire milliarder kroner og har 1100 medarbeidere. Easy2You har over 800 ansatte og omsetter for over 300 millioner kroner.

Selskapene har til sammen 48 terminalpunkter og mer enn 500 mindre biler som kan levere varer til private mottagere.

Tar opp konkurransen

– Slik det er nå er alternativene å hente i butikk, post i butikk, på posten, eller få varen levert på døren med svært brede leveringsvinduer. Vi tror det er mulig å sette kundenes preferanser først, og øke bekvemmeligheten for forbrukeren. Det setter krav til vår og Schenkers logistikk, sier Slyngstad.

Konkurrentene i Norge blir først og fremst Posten og Bring, sier Slyngstad.

– Den eksplosive økningen i netthandelen tvinger frem bedre logistikkløsninger med rask og fleksibel levering. Vårt samarbeid sørger for levering på ettermiddag og kveld, seks dager i uken. Vi har et markedsledende leveringsvindu på dør, kun en time, og mottageren får også varsel på sms om at varen er på vei, sier Per Anders Kartnes, prosjektdirektør i Schenker as.

Har restrukturert selskapet

Selskapenes hjemleveringsløning skal ut i markedet tidlig neste år – og skal blant annet inkludere en mulighet til å avbestille levering på kort varsel.

Men for å kunne lykkes, må samarbeidspartnerne kapre kunder.

– Lønnsomheten avhenger av volumet kunder vi får inn i vårt nettverk. Det handler om salgsarbeid, og vi må gå ut og snakke med kunder vi tror er interessert og åpne for nye løsninger, sier Slyngstad.

Easy2You har to organisert driften i to selskaper:

  • Distribusjon og Hjemlevering. Omsatte i 2017 for 160,8 millioner kroner, med et resultat på -26 millioner kroner før skatt.
  • Logistikk og Transport. Omsatte i 2017 for 168 millioner kroner, med et resultat på 4,7 millioner kroner før skatt.

Ifølge Slyngstad har selskapet restrukturert i forbindelse med kjøpet av konkursboet i Norpost.

– I 2017 og 2018 har vi jobbet med å restrukturere selskapet. Det tar ofte litt tid, sier Slyngstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.