– Dette er en diskusjon om hvor tett opp mot et patent man kan legge seg før det er et brudd, forteller administrerende direktør Espen Krogstad i Active Brands.

Sportsutstyrsselskapet Krogstad leder eier varemerker som Kari Traa, Åsnes, Vossatassar og Bjørn Dæhlie, og har Tinfos-arving og milliardær Kjetil Holta som største eier. Ifjor omsatte Active Brands for 336 millioner kroner. Nå har selskapet stevnet skiselskapet Fischer Sports og den norske importøren av Fischer-ski Finor inn for Oslo tingrett.

Uenige siden februar

– Vi mener Fischer bryter med vår patentbeskyttelse for festeanordningen på Åsnes’ fjellski med halvfeller, og har bedt de om å trekke produktet. Men vi klarer ikke å bli enige, sier Krogstad i Active Brands.

Han forteller at tvisten har versert siden februar i år, og fredag er det berammet planleggingsmøte i tingretten. Det er ennå ikke klart når selve søksmålet skal opp til rettslig behandling.

– Jeg kan nok ikke si noe mer om den saken nå. Et planleggingsmøte er berammet, og det er kommet inn en stevning som vi er uenige i og har svart på, kommenterer advokat Steinar Lie i advokatselskapet Bryn Aarflot.

Vil kreve erstatning

Lie er prosessfullmektig for Fischer Sports og Finor, som er importør av skimerket Fischer i Norge. Nittedal-selskapet Finor eies av Odd Martinsen og barna Bente Skari og Harald Martinsen, og omsatte for 129,7 millioner ifjor.

– Først og fremst vil vi ha en rettsavgjørelse om det er et patentbrudd eller ikke, så får vi se hva slags erstatning vi vil kreve om dette går i vår favør, sier administrerende direktør Espen Krogstad i Active Brands.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.