Reitan-konsernet, som består av de tre selvstendige forretningsområdene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital, fikk et årsresultat på 5,6 milliarder kroner i fjor, opp fra 4,9 milliarder kroner året før, går det frem av en pressemelding.

Butikkomsetningen endte på 104 milliarder kroner, omtrent på stedet hvil fra året før, og fortsatt betydelig over omsetningen i 2019.

– Gjennom 2021 har vi fortsatt å bygge solide bedrifter som sikrer og utvikler arbeidsplasser og verdier. Vi går ut av fjoråret med en sterk balanse og en solid egenkapital på 41 prosent, sier finansdirektør Kristin Genton i en melding.

Driftsresultatet til Rema 1000-eier Reitan Retail falt til 3,8 milliarder kroner i fjor, ned fra 4,4 milliarder kroner i 2020.

Bjerke blir styreleder

I en separat melding opplyses det at tidligere DNB-sjef Rune Bjerke går inn som styreleder i Reitan Retail.

– I Rune Bjerke får vi en styreleder med bred erfaring fra næringslivet, som setter høye ambisjoner og som inspirerer. Med Rune som styreleder og Ole Robert som CEO i Reitan Retail, har jeg full tillit til at selskapet navigeres etter våre sterke verdier og filosofi, og med stø hånd inn i fremtiden, sier Rema-gründer og avtroppende styreleder Odd Reitan.

Tidligere DNB-sjef Rune Bjerke blir styreleder i Reitan Retail.
Tidligere DNB-sjef Rune Bjerke blir styreleder i Reitan Retail. (Foto: Mikaela Berg)

Samtidig går mangeårig finansrådgiver Annika Sigfrid og Kahoot-sjef Eilert Hanoa inn i styret til Reitan Retail.

– Annika Sigfrid har unik erfaring og kunnskap om kapitalmarkedet, mens Eilert Hanoa etter vårt syn er Norges råeste teknologileder. Dette er kompetanse og erfaring som kommer godt med i Reitan Retail, et selskap som er både ansvarlig og nyskapende, og som skal fortsette å fornye seg for fremtiden, sier Odd Reitan i en pressemelding.

Ole Robert Reitan leder handelsvirksomheten Reitan Retail, som i fjor byttet navn fra Reitan Handel. Familien har tidligere kommunisert et ønske om å børsnotere handelsvirksomheten, noe som foreløpig ikke har skjedd.

Eiendom og aksjer

Reitan er eid av Odd Reitan og hans barn Ole Robert Reitan og Magnus Reitan.

Investeringsselskapet Reitan Kapital, som ledes av Magnus Reitan, hadde ved utgangen av 2021 rundt 10,1 milliarder kroner plassert i forskjellige verdipapirer. Porteføljen fikk en avkastning på 671 millioner kroner i 2021.

– En betydelig andel av verdiskapingen kommer fra kapital- og eiendomsvirksomhet. Siden Reitan Kapital ble startet i 2016 har midlene blitt forvaltet i fond og investert i rentepapirer og aksjer, stort sett i globale indeksfond. sier finansdirektør Kristin Genton.

Ingolv Høyland gikk nylig av som sjef for Reitan Eiendom etter å ha ledet virksomheten i mer enn 25 år, men fortsetter som styreleder i selskapet. Trond Mellingsæter, mangeårig Norge-sjef i Danske Bank, tar over som sjef.

Reitan Eiendom fikk et driftsresultat på litt over tre milliarder kroner i 2021.

Rettelse: DN skrev først at Reitan fikk en butikkomsetning på over 100 millioner kroner i 2021. Det riktige er over 100 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.