Slik DN tidligere har skrevet var ryktene om et utenlandsk kjøp av Reitangruppen sterke gjennom høsten 2016. Finansavisen skriver tirsdag at investeringsbanken Goldman Sachs ble hyret inn for å finne mulige kjøpere til Rema 1000, Reitan Convenience og Uno-X. Kun investeringsdelen av Reitangruppen skulle beholdes på Reitan-familiens hender. 

Det skal ha kommet bud fra private equity-fond, men prosessen ble stoppet i september, ifølge Finansavisen. Avisens kilder antyder at prisen på gruppen ville ligget rundt 50 milliarder kroner. 

Både Ole Robert og Odd Reitan har avkreftet ryktene om et salg. Ole Robert Reitan la til og med ut en video i desember hvor han blåste av et mulig salg av Reitangruppen. 

– Hvis noen tror at vi snur oss rundt og stikker med en gang vi får litt sludd i ansiktet – ja, da undervurderer man hele Reitan-familien og hele Reitangruppen, sa Ole Robert Reitan i videoen som ble lagt ut til de ansatte i Rema-systemet. Han varslet også om en storsatsing for Rema 1000. Satsingen skal lanseres for kjøpmennene på et møte 4. januar.

Aldri snakket med private equity-selskaper

I et DN-intervju med Odd Reitan i november benektet han at de hadde vært i samtaler med noen Private equity-selskaper. 

– Så godt som det går nå, er det sikkert noen private equity-selskaper som kunne være interessert, men vi har aldri hatt noen samtaler med noen, sa Reitan.

Reitan-familien har tatt en posisjon innen flere bransjer. Parallelt med dagligvarevirksomheten har Reitan-familien også trappet opp på andre forretningsområder som servicehandel (kiosk/bensin), bensinstasjon (Uno X) og eiendom. I løpet av ti år har omsetningen i Reitangruppen økt med tregangeren – fra 28 til 86 milliarder kroner.

I mai ble det kjent at Reitan-familien etablerer et eget investeringsselskap som skal drive med verdipapirer.

Fra nummer to til tre

Rema med sine 510 butikker er i dag en lillebror mot Norgesgruppens 1405 og Coops 758.

I løpet av halvannet år har Rema gått fra en nummer to-posisjon til å bli nummer tre etter Norgesgruppen og Coop, som kjøpte de fleste butikkene i Ica Norge.

I vår gikk Ole Robert Reitan ut i DN og klaget på innkjøpsbetingelsene kjeden fikk fra leverandørene.

– Vi blir angrepet fra alle kanter, sa Reitan, som hevdet at Rema fikk en milliard kroner i dårligere innkjøpsbetingelser enn konkurrentene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.