– Blir dere vår « bestevenn» betyr det at dere blir vår hovedsatsing. Vi trenger ikke to typer salt potetchips eller to typer samme syltetøy.

Slik forklarte Lars Kristian Lindberg selv Remas bestevennstrategi i Aftenposten for knappe ett år siden.

Tirsdag kom meldingen om at Remas sjef for kategori og innkjøp trekker seg.

– Vi har et behov for å ta ett skritt tilbake og få en ny struktur på plass. Vi skal bygge fremtidens ledere i Rema 1000, sa Ole Robert Reitan på Riksmøtet i 2015 der Lindberg ble presentert på nivået under han.

Etter at Rema begynte å ryddet opp i antall leverandører, havnet Lindberg straks i kryssilden.

I lokalmarkedet til bryggeriene Hansa og Mack har det vært sterke forbrukerreaksjoner på bestevennstrategien.

Etter at strategien ble satt ut i livet, har Norges største lavpriskjede hatt fallende markedsandeler i flere måneder.

Både faren Odd og Rema-sjef Ole Robert Reitan har overfor DN fastholdt at bestevennstrategien har vært nødvendig for å sikre konkurransedyktige priser hos leverandørene.

– Den var ikke nødvendig slik den ble forklart. Vi gjorde en feil. Det har med kommunikasjonen å gjøre. Tanken var god, men måten vi innførte det på var ikke bra. Det er vi enige om, sa Odd Reitan til DN i mars.

Ingen dramatikk

I onsdagens pressemelding gis det ingen utdypende forklaring på hvorfor Lindberg slutter etter ti år i selskapet.

– Jeg vil også takke Ole Robert for et godt samarbeid og tilliten han har vist meg. Når våre veier nå skilles – så er det ingen dramatikk i det. Jeg ser frem til nye utfordringer og ønsker Rema 1000 alt vel i fremtiden, sier Lindberg i meldingen.

Han har ikke besvart DNs henvendelse, og det er uklart om han går direkte til en ny jobb. Lindberg trekker seg like før årets årlige forhandlinger kalt høstjakta.

– Lars Kristian Lindberg har lang og bred erfaring fra ulike stillinger hos oss, og har bidratt på en positiv og offensiv måte i Rema 1000. Vi ønsker Lars Kristian lykke til videre – og takker for ti fine og produktive år sammen, sier Ole Robert Reitan i pressemeldingen.

Morten Gabrielsen, som er administrerende direktør i Rema Distribusjon og Rema Industrier, utvider nå ansvarsområdet sitt og overtar rollen til Lindberg.(Vilkår)