Mack og Rema er enige om en avtale som sikrer at kjedens kunder i Nord-Norge fortsatt vil finne Mack i sine butikker i de tre nordligste fylkene.

– Vi har hatt flere runder og er nå enige om å selge masse Mack gjennom en ny avtale. Det er vi veldig fornøyde med, sier Lars Kristian Lindberg som er administrerende direktør for Rema kategori og innkjøp.

Rema-toppen er torsdag i Tromsø for å sluttføre avtalen.

– Vi har hatt dialog siden denne saken var ute i mediene. Det har tatt tid og vært krevende. Vi har strekt oss langt for å bli enige, sier han til DN.

– Betyr dette at dere vil i nye forhandlinger også med andre leverandører?

– Vi har alltid dialog med leverandørene, og det skjer ikke i et avgrenset tidsrom. Det har tatt litt lengre tid å komme til enighet med Mack, men nå har vi kommet frem til en avtale med langsiktighet.

Remas såkalte bestevennstrategi har medført at flere kjente merkevarer mistet nasjonal distribusjon. Reaksjonene fra forbrukere og leverandører lot ikke vente på seg. Rema-ledelsen har erkjent at forbrukerboikott førte til at kjeden mistet omsetning.

Macks toppsjef, Harald Bredrup, frontet kritikken mot Rema. Nå er han fornøyd.

– Dette er en viktig seier for Mack og for forbrukerne i Nord-Norge som med tydelighet har sagt at de ønsker Mack hos Rema, sier Bredrup i en pressemelding.

– Gjennom denne avtalen befester vi vår posisjon som et sterkt regionalt bryggeri, også i Rema. Nå vil jeg bare oppfordre forbrukerne i landsdelen til å støtte opp under sitt favorittøl neste gang de handler hos Rema, uttaler Bredrup i Mack.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.