Rema 1000 har invitert alle sine rundt 10.000 norske ansatte til firmafest i Oslo i pinsehelgen.

Rundt 8500 gjester har takket ja til å være med på å feire at Rema er større enn erkerivalen Coop. Det vil bli markert gjennom et dagarrangementet i Holmenkollen og med påfølgende middag og fest i Telenor Arena på Fornebu.

Fredag meldte flere medier at festen vil koste et sted mellom 30 millioner og 40 millioner kroner.

Disse anslagene skal være altfor lave, og etter det DN forstår kan totalregningen komme opp i over det dobbelte.

Må betale

– Jeg ønsker ikke å kommentere hva festen koster, men det er ingen tvil om at det er en dyr fest. Ole Robert Reitan er samtidig klar på at han ønsker å feire alle våre ansatte, og at festen derfor er verdt hver krone, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer.

Men selv om Reitan-eide Rema 1000 inviterer, tar det ikke alle kostnadene. For hver festdeltager krever lavpriskjeden en egenandel på 2000 kroner. Prisen er den samme enten den Rema-ansatte kommer fra Honningsvåg eller fra Oslo. Regningen blir sendt til de ansattes respektive kjøpmenn, som er selvstendig næringsdrivende.

For en kjøpmenn som har med seg 30 ansatte på fest, blir regningen på minst 60.000 kroner.

Totalt vil egenandelen gi Rema en inntekt på rundt 16 millioner kroner.

– Det er ikke sant at Rema tar hele regningen, slik det kan fremstå. Store deler av gildet betales av kjøpmennene, og egenandelen er svært høy til en fest å være, sier en Rema-kjøpmann på Østlandet, som ikke ønsker å stå frem med navn, til DN.

DN har også snakket med andre i Rema-systemet som er misfornøyd med å måtte betale dyrt for å gå på en fest de er bedt i, men ingen ønsker å stå frem med navn.

Ikke ukjent med egenandel

Mette Fossum Beyer bekrefter at Rema opererer med en flat egenandel, men vil ikke si noe om størrelsen.

FESTKLAR. Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer.
FESTKLAR. Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer.
– Egenandelen dekker i stor grad transport og opphold. Til gjengjeld får deltagerne en fantastisk opplevelse og mat og drikke gjennom hele dagen. Det aller meste betaler Rema 1000, sier Fossum Beyer.

Hun viser videre til at det er ti år siden Rema samlet alle sine ansatte, og at man også da opererte med en egenandel. Også på det årlige kjøpmannsmøtet – riksmøtet – må kjøpmennene selv betale en egenandel.

Investering

Atle Bjørge, som er kjøpmann i en av kjedens mest lønnsomme butikker, Rema 1000 i Eidsvåg i Bergen, tar med seg 27 ansatte til Oslo. Han klager ikke på egenandelen.

– Det er forsåvidt helt greit. Jeg ser på det som en investering i de ansatte. I tillegg får de da se at også vi kjøpmenn er med og bidrar. Vi gleder oss, sier Bjørge.

I tillegg til at kjøpmennene må betale egenandel for sine deltagere, blar også en del leverandører opp for å få være tilstede under storsamlingen. Både Tine og Diplom-Is er blant leverandører som leverer produkter, og tillegg vil ha stands 1. pinsedag. Hva leverandørene må ut med for å stille, vil ikke Beyer si noe om.

– Storparten av produktene som serveres blir levert av vår egen industri. I tillegg har en del andre leverandører sagt at de vil være med denne dagen, sier Beyer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.