Tine-eide Diplom-Is leverte sterke tall for fjoråret. Selskapet solgte iskrem og dessert for nær én milliard, og resultatet før skatt endte på 68,6 millioner kroner for morselskapet. Det er det desidert høyeste siden rekordåret 2014.

– Vi er godt fornøyd med salget for 2016. Våre medarbeidere har lagt ned en stor innsats, skriver administrerende direktør Rita Kristin Broch, som tiltrådte i 2014, i en epost til DN.

I tillegg til en rekke nylanseringer, som halvlitersisen «Wanted», småisen «Dream Sitron» og pinneisene «Royal Lakris» og «Royal Trippel», tilskriver Diplom-Is resultatene den fine sommeren i fjor: 

«Sommerværet var bedre i 2016 enn i 2015 og dette ga også en positiv effekt», heter det i årsberetningen.

– Iskremsalget styres av flere faktorer. De viktigste er været, produktutvalget og tilgjengelighet. Når det er fint vær får folk mer lyst på iskrem. Nordmenn ligger allerede på verdenstoppen i iskremspising – cirka 12 liter pr år, skriver Broch.

Hun forklarer at salget på en alminnelig sommerdag ligger rundt seks til åtte millioner kroner, men dersom været slår til kan det nå opp mot 20 millioner kroner.

Nå merker Broch riktignok at 2017 er et mindre iskremvennlig år enn 2016: 

– Ut fra de siste AC Nielsen-tallene, ser vi at årets sesong sett totalt har vært litt mindre iskremvennlig enn fjoråret. Så langt (per uke 28) melder AC Nielsen om en liten nedgang på 0,6 prosent i verdi. Siste del av juni og første del av juli har imidlertid vært noe bedre enn fjoråret, skriver Broch til DN.

Les også:

På tross av det ikke fullt så gode iskremåret, har Diplom-Is mål om vekst.(Vilkår)

– Vårt mål er helt klart å fortsette veksten, noe vi blant annet gjør med oppkjøpene av Isdalen og Laguna Produkter, skriver Broch, som ikke vil spå om årets is- og dessertsalg vil nå milliarden. 

– Vi forventer at 2017-nivået blir omtrent det samme som i fjor, men det er enda for tidlig å si, sier Broch.

Syr egen kjole til slottsmiddag
For å få avbrekk fra stortingsproposisjoner syr avtroppende stortingsrepresentant Karianne Tung (Ap) sine egne klær til hverdag og fest.
01:56
Publisert: