Før helgen fikk 22 Rottefella-ansatte varsel om at de permitteres fra kommende fredag, skriver Røyken og Hurum Avis.

- Som alle andre virksomheter er vi sterkt påvirket av store endringer i valutamarkedet, og den generelle nedgangen i norske økonomi. Vårt salg er naturlig nok også helt avhengig av snøforholdene verden over, og de to siste vintrene har vært dårlige i mange av våre store markeder, sier administrerende direktør Christer Johnsen til lokalavisen.

Heller ikke starten på årets sesong har slått til, og Johnsen vet ikke hvor lenge de 22 ansatte vil forbli permittert.

- Det er vanskelig å si, og avhenger i stor grad av snøforholdene i år. Får vi normal vinter, håper vi å kunne ta tilbake våre ansatte gradvis i første kvartal i 2016, opplyser han til Røyken og Hurum Avis.

Les også: Varsler dyrere sportsutstyr

Christer Johnsen understreker at Rottefella ikke har planer om å flytte fra Klokkarstua i Hurum.

- Det er investert 35 millioner her på Hurum de siste to årene, og for Rottefella er det veldig mye penger. Mange sportsutstyrsprodusenter har flyttet til Kina, men vi kan ikke risikere at bindingene er på en båt fra Kina når det snør i Oslo, sa Rottefella-sjef Christer Johnsen til Dagens Næringsliv i september.

Les også: Klokkarstua fremfor Kina dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.