En gruppe gamle og nye investorer har kjempet på oppløpssiden mot Morgenlevering for å sikre seg det som måtte være av verdier i konkursboet. Til slutt trakk det Schibsted- og A-Media-eide selskapet det lengste strået.

– Gjennom salget har konkursboet sikret at eiendelene i boet realiseres på en fordelaktig måte, og det er sikret midler på boets hånd som gjør at tapet for den offentlige lønnsgarantien som prioritert kreditor, er betraktelig redusert, sier bostyrer Erik Sandtrø i en pressemelding.

Da DN snakket med Brødboksen-gründer Arnulf Refsnes før salget ble kjent torsdag bekreftet han at Morgenlevering var inne i bildet også i sluttfasen før selskapet begjærte seg konkurs.

Parallelle forhandlinger

Bostyrer Erik Sandtrø bekreftet tidligere torsdag overfor DN at en av interessentene hadde bakgrunn innenfor distribusjon. Han opplyste også om at en av de mer industrielle aktørene ville bli kontaktet når boet skulle realisere verdiene i konkursboet.

– Det er hektisk med flere forhandlinger parallelt. Vi forsøker med all energi å få solgt, uttalte bostyrer Erik Sandtrø i advokatfirmaet Ro Sommernes til DN onsdag ettermiddag før salget var på plass.

Morgenlevering leverer ferske brød, bakervarer og frokostvarer seks-syv ganger i uken på Østlandet og i Bergen, Stavanger, Trondheim og Haugesund. Selskapet startet som et prosjekt i 2014 i Distribution Innovation, og eies av Schibsted Norge og Amedia.

200 ansatte berørt

Før salget kom på plass håpet Refsnes på et salg til investorgrupperingen med tidligere og nye aksjonærer. Han mente da at mange ansatte kunne vært sikret.

– Jeg er kjent med at en investorgruppe jobbet med å overta konseptet og de ansatte. De har fortsatt tro på konseptet. Jeg ville satt stor pris på om det skjer, sa han.

Nærmere 200 ansatte ble berørt av konkursen i de to selskapene som driftet Brødboksen.

– Dessverre lykkes det ikke å redde så mange av Brødboksens arbeidsplasser som vi hadde håpet på, idet minimum seks ansatte er sikret jobb videre. I tillegg vil kjøper vurdere løpende behov for ytterligere personell fra Brødboksen, skriver Sandtrø i pressemeldingen.

Måtte finne rask løsning

Ifølge pressemeldingen har boet vært i kontakt med en lang rekke interessenter og mulige kjøpere, herunder grupperinger med eksisterende eiere, konkurrenter, distributører og nye aktører.

«Som følge av konkursboets lovpålagte utgifter til husleie for Brødboksens ulike lokasjoner og et betydelig varelager av ferskvarer og andre matvarer med svært begrenset holdbarhet, var det av stor betydning for konkursboet å finne en rask løsning. Etter en budprosess hadde Morgenlevering det høyeste budet, og boet solgte sine eiendeler og rettigheter til Morgenlevering», står det i meldingen.

Styreleder for Schibsteds nystiftede selskap Morgenlevering, Harald Jacobsen, har tidligere svart unnvikende på DNs spørsmål om de vil svelge konkurrenten.

– Kan det være aktuelt for Morgenlevering å sikre seg Brødboksens konkursbo og kundelister?

– Nei, vi synes vi klarer oss bra selv. Men det er klart at vi vil gjøre vårt beste for at Brødboksens kunder fortsatt skal få ferske frokostvarer levert helt hjem. Det har vært et voldsomt trøkk det siste døgnet etter at selskapet slo seg konkurs, har Harald Jacobsen tidligere uttalt. (Vilkår)

Skei Grande: – Jeg tror kanskje vi har vært naive
Skei Grande om makten til «alternative» nettsteder som Resett
01:42
Publisert: