De amerikanske shoppingtradisjonene knyttet til Thanksgiving-feiringen har fått skikkelig fotfeste her hjemme. Black Friday-tilbudene er mange steder utvidet til å omfatte en hel uke – Black Week – og i mange nettbutikker er konseptet utvidet ytterligere til å også omfatte den påfølgende mandagen, Cyber Monday.

Antall betalingstransaksjoner i norske nettbutikker var 89 prosent høyere i løpet av årets Cyber Monday enn på tilsvarende dag i fjor, viser statistikk fra Dibs Payment Service. Selskapet ivaretar betalinger for 15.000 nettbutikker i Skandinavia og er en del transaksjonsselskapet av Nets.

Salgsdirektør Johanna Tell i Dibs Norge peker på at Cyber Monday er et litt nyere konsept enn Black Friday i Norge.

– Tidligere var det bare Black Friday. Nå spiser hele uken av selve Black Friday-dagen. Folk fordeler kjøpene mer enn man gjorde før. Fenomenet Black Week er blitt enda større enn det var i fjor, sier Tell.

På årets Black Friday økte antall betalingstransaksjoner i nettbutikkene med 29 prosent sammenlignet med samme dag i fjor. For hele Black Week var økningen på 39 prosent, viser statistikken fra Dibs. (Vilkår)

Black Friday: -Folk er gærne
Black Friday får noen av oss til å kjempe om varene, men hva mener vi egentlig om Norges største salgsdag? DN stilte spørsmålet til Black Friday kundene.
02:47
Publisert: