Moods of Norway gikk dundrende konkurs etter å ha gjennomført en større utenlandssatsing. Ifølge den midlertidige boinnberetningen, som ble lagt frem tirsdag, hadde konsernet også store tap som følge av ugunstig valutakursutvikling.

I innberetningen kommer det også frem at gründer Simen Staalnacke, daglig leder og styreleder Jan Egil Flo og en gruppe ansatte kjøpte tilbake konkursboet for 52,6 millioner kroner. Budet fra Moods-gründerne var over 25 millioner kroner høyere enn det nest høyeste. Ifølge bostyrer ble de som var interessert i å gi bud invitert til en budkonkurranse. Det var 6 ulike budgivere.

I konkurranse med de seks budgiverne kjøpte de tilbake hele konkursboet, Brandstad-delen, Moods USA, MoodsSverige, varelager, innbo og varemerket.

Det er blitt gjort krav på til sammen 91, 4 millioner kroner i selskapet av 18 kreditorer.

Etter konkursboet ble kjøpt opp har det blitt driftet et opphørssalg for å få tilbake pengene selskapet skylder. (Vilkår)

Moods of Norway-gründer i 2011: – Med blendende norsk natur og et rosa badekar kan det aldri gå feil
På det meste var Moods of Norway verdsatt til 540 millioner kroner. Så gikk de konkurs. I 2011 møtte DN gründerne bak det norske motehuset på en rosa båt for å snakke om suksessen. Les historien om klesmerket i lenken under.
03:26
Publisert: