I en pressemelding går det frem at Sport 1 Gruppen as har inngått avtale om å kjøp av 95 prosent av aksjene i Löplabbet as.

– Dette vil styrke Sport 1 sin posisjon som Norges ledende fagsportkjede, men også sikre at Löplabbet får en eier som kan bidra til å utvikle den gode posisjonen Löplabbet har blant løpere i Norge i dag, sier administrerende direktør Ole-Henrik Skirstad i Sport 1.

Ifølge meldingen får Löplabbet en god samarbeidspartner både på innkjøp, logistikk og butikkdrift, samtidig som Sport 1 får en samarbeidspartner som kan være med å utvikle og løfte kategorien løp i Sport 1 fremover.

Vil stå sterkere

– Löplabbet er Norges beste innen løpesko, og Sport 1 som en faghandler ønsker å ta en sterkere posisjon i de ulike sportsgrenene som løp. Vi tror dette er et godt selskap.

Hvordan vil det endre seg for kundene?

– Löplabbet vil bestå som Löplabbet. De er veldig flinke til å velge riktige sko til kundene. Vi håper vi kan lære av Löplabbet, sier Skirstad.

Han sier at de har signert avtalen denne uken, men at gjennomføringen av oppkjøpet vil skje i august/september.

– Vi vil etter hvert se om vi finner synergier mellom selskapene, sier Skirstad.

For tre år siden kjøpte Sport 1 opp Anton Sport.

Løpesko for 88 millioner

– Vi opplever tøff konkurranse i sportsbransjen. Det er om å gjøre å finne ut av hva kunden trenger. God kundeservice er det aller viktigste. Man må være konkurransedyktige på pris, og det er vi også, sier Skirstad.

I fjor solgte Löplabbet sko for 88 millioner kroner viser årsregnskapet for 2017. Resultatet før skatt ble på fire millioner kroner.

– Er det spesielt vanskelig med salg av klær og sko i sportsbransjen?

– Ja, det er mye konkurranse på klær og sko i sportskategoriene. Det er noe av grunnen til at vi kjøper Löplabbet som er mer nisje, en spesialbutikk hvor man har muligheten til å velge riktig sko til løperen. Man må kunne sitt fag, det gjelder for begge selskapene, sier Skirstad.

Han sier at netthandel påvirker salget.

– Det påvirker selvfølgelig oss også, men vi har vår egen nettbutikk med «klikk og hent», det har også Löplabbet. Vi vil utvikle netthandelstjenesten for begge, sier Skirstad.(Vilkår)

Stoltenberg: – Dialog er ikke et tegn på svakhet. Det er et tegn på styrke.
Under EU-toppmøtet i Brüssel uttalte Nato-sjef Jens Stoltenberg seg om det planlagte møtet mellom Vladimir Putin og Donald Trump.
01:47
Publisert: