Sport Holding, eid av Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sunde med familie, kjøper Bergans, opplyses det i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Bergans vil fremover bli en viktig del av Sport Holding, men vil drives uavhengig av Sport 1, Intersport samt øvrige kjedekonsepter i Sport Holding-konsernet, fremgår det.

– Når vi nå har besluttet å selge oss ut av Bergans er vi glade for at kjøperen ble Sport Holding. Vi har lange relasjoner til både Sport 1 og Intersport som leverandør gjennom flere tiår, og vi ser på Sport Holding som den foretrukne eieren av selskapet fremover. Vi er trygge på at Bergans nå er i de beste hender, sier Jon Søland på vegne av selgerne.

Han er sønn av Torstein Søland, største eier i Bergans.

– Jeg uttaler meg på vegne av selgerne, som har eid Bergans i mange år gjennom omstilling og utvikling av selskapet. De har sett at det er mange muligheter videre, og har hatt mange store planer. Selgerne har sett at det er fornuftig å se etter en mer industriell partner, og funnet det fornuftig å gå videre med et salg av selskapet, sier Søland, og legger til:

– Alle selgerne har et eget hjerte for Bergans.

Det opplyses at Bergans' hovedkontor vil forbli i Asker, og at det ikke er planer om endringer i organisasjonen. Partene er blitt enige om å ikke kunngjøre salgssummen.

I samtale med DN ønsker ikke Søland å kommentere salgssummen, eller hvor vidt selgerne er fornøyde med prisen.

– Vi er fornøyde med kjøperen. Når man blir enige om et salg, har både kjøper og selger funnet noe å bli enige om, sier han.

Vil vurdere å kjøpe andre norske produsenter

Salget er betinget av at Konkurransetilsynet klarerer transaksjonen. Det tror ikke styreleder Petter Schouw-Hansen i Sport Holding vil bli noe problem.

– Konkurransetilsynet er godt kjent med markedsaktørene og dynamikken i sportsbransjen fra da Sport Holding ble stiftet i 2020, og vi mener det finnes en lang rekke tilbydere av lignende produkter som Bergans, og at det dermed er stor grad av konkurranse. Så vi regner med at transaksjonen blir klarert, sier han.

Schouw-Hansen sier Sport Holding per nå ikke har konkrete planer om å kjøpe andre norske produsenter, men at det løpende vil vurdere tilsvarende muligheter.

Han nevner også overfor DN at selv om Sport Holding har sitt primære nedslagsfelt i Norge, og det først og fremst er det norske markedet som er interessant i distribusjon, ønsker det at Bergans viderefører sin pågående ekspansjon i andre markeder.

– Bergans passer godt inn i våre konsepter, samtidig som de har en sterk distribusjonskanal i egne butikker og nettkanaler, sier Schouw-Hansen.

– De senere år har utviklingen i sportsbransjen gått i retning av at større leverandører og merkevarer, spesielt de internasjonale, i økende grad ønsker å kontrollere distribusjonen av egne varer, både med hensyn til sortiment og distribusjonskanal. Dette har medført en betydelig satsing på egne kanaler som online stores og egne butikker, uttalte han i pressemeldingen.

Distribusjon i andre kjeder fortsetter

Schouw-Hansen påpeker videre at kjøpet av Bergans vil sikre langsiktig tilgang på attraktive produkter for Sport Holdings kjedekonsepter.

– Gjennom vår distribusjon i egeneide butikker og franchisebutikker vil vi satse ytterligere på Bergans som merkevare, og gjennom dette sikre en betydelig del av Bergans' volum og omsetning, sier Schouw-Hansen.

– Hva er den største fordelen for Bergans med å bli kjøpt opp av dere?

– Det sikrer dem en forutsigbar distribusjon av Bergans-produkter, og en god og finansielt sterkt partner som kan løfte prosjekter sammen med dem. Vi vil samarbeid tett med ledelsen i å videreutvikle selskapet.

Schouw-Hansen forsikrer også om at det ikke foreligger planer om å begrense dagens distribusjon av Bergans-produkter i andre sportskjeder som blant annet XXL.

– Som i alle selskaper vil ledelsen i Bergans sammen med styret i selskapet utarbeide strategien for selskapet, herunder en tydelig distribusjonsstrategi, sier han.

– Vi føler vi har fått en tygg havn i Sport Holding som deler vår visjon, ambisjon og tro på merkevaren vår. Samtidig vil Bergans kunne drives uavhengig av kjedekonseptene i Sport Holding for å sikre ivaretagelsen av våre verdier og vår identitet, sier administrerende direktør Jan Tore Jensen i Bergans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.