Nyheten kommer frem i et brev som er sendt til flere leverandører av sportskjeden.

– Det er en strategiendring som handler om to ting, det ene er at vi ønsker å fokusere på Sport Outlet, og det andre er at resultatene til Sport Norge ikke forsvarer videre drift, sier Tor André Skeie, konsernleder i Invent Sport til DN.

Han forteller at året som har gått, sammen med markedsutsiktene fremover gjør at at de nå beslutter å legge ned Sport Norge-butikker over hele landet.

E24 var først til å omtale nyheten lørdag.

– Jeg har ikke helt oversikten over hvor mange som blir berørt, men det er snakk om 50 til 60 ansatte.

– Vil ansatte som mister jobben få tilbud om stillinger i Sport Outlet?

– Det kan variere fra sted til sted, sier Skeie.

Klarte ikke å bli lønnsomme

Ifølge brevet til leverandørene vil følgende butikker legges ned: Sport Norge Gjøvik, Sport Norge Hunstad, Sport Norge Kristiansund, Sport Norge Mo i Rana, Sport Norge Namsos, Sport Norge Sørlandssenteret, Sport Norge Oslo og Sport Norge Ålesund.

– Vi har dessuten i dag Sport Outlet-butikker i eller nær alle byene hvor vi nedlegger Sport Norge-butikker, slik at vi som konsern fortsatt vil kunne betjene disse markedene på en meget god måte, skriver Skeie i brevet.

– På denne måten bidrar Invent Sport (eierne, journ.anm) også til en viss reduksjon av overkapasiteten i markedet, som er positivt i forhold til både den senere tids markedsutvikling samt utsiktene fremover, legger han til.

I Oslo har Sport Norge-butikken ligget i den såkalte «sportsgaten» i Storgata, hvor Bjørn Rune Gjelstens sportskjede Sport 1 hadde tilholdssted tidligere. Sport 1 klarte heller aldri å tjene penger på butikken, og leverte et samlet underskudd på over 40 millioner kroner på ti år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.