Toppsjefen i ski- og sportsutstyr-produsenten Swix, Ulf Bjerknes, sier opp med øyeblikkelig virkning etter ni år i sjefsstolen, ifølge en melding onsdag. 

Swix er eid av Ferd-konsernet, investeringsselskapet til milliardær Johan H. Andresen og familien hans.

– Ulf har vært svært viktig for oss i den perioden hvor selskapet har gått fra å være en ledende leverandør til folk som er glad i å gå og kjøre på snø, til å være en bedrift som gir folk bedre opplevelser året rundt. Jeg håper vi kan benytte oss av Ulf sin kompetanse i fremtiden, sier Andresen i en kommentar.

2016 ble et solid år for Swix, med 971 millioner kroner i omsetning og et resultat før skatt på 63,6 millioner kroner. 

«Godt posisjonert»

Ulf Bjerknes forteller til DN at han slutter for å kunne dyrke egne interesser og sin fysiske form etter nærmere ti år i Swix og tyve år i sportsbransjen.

– Dette er veldig enkelt. Det er et livsstilsvalg. Jeg har jobbet ekstremt mye i mange år. Det er litt som jeg har sagt til ansatte at nå har jeg brukt ekstremt mye tid på å gjøre alle andre fornøyde og rikere i mange år. Nå skal jeg følge opp egne interesser, sier Bjerknes og peker på at det å forlate selskapet også handler om at de er godt rustet for fremtiden etter flere strategiske valg de siste årene.

Han sier han skal være tilgjengelig for selskapet ut året, men at han hadde mulighet til å avslutte avtalen nå og kaller det hele helt udramatisk. 

– Swix er svært godt posisjonert etter veivalgene vi har gjort de siste årene. Vi har en fantastisk ledergruppe og en kjempeorganisasjon. Så jeg tror ikke mange merker at jeg nå er på sykkeltur i stedet for å være på jobb. Swix går veldig bra og det er litt som å kjøre tankskip, det er ingen mørke skyer i horisonten, sier Bjerknes.

Selskapet har kjøpt Lundhags turbekledning og sykkelprodusenten Hard Rocx. Salget utenfor Norge øker og i 2016 kom mer enn halve omsetningen i andre land enn Norge.

Kommenterer ikke sluttavtale

Styreleder Olav Fjell i Swix sier at oppsigelsen ble konkludert for få dager siden. 

– Hvorfor går han på så kort varsel?

– Det er slik at enten er man på eller så er man av. Han ønsket å gå av med en gang når han først hadde bestemt seg. Han har hatt en voldsom energi i selskapet i denne perioden og fått utrettet utrolige ting. Og når han da følte at den tiden var over var det hans ønske at han ville slutte med en gang, sier Fjell til DN.

– Får han en sluttbonus?

– Vi har gjort en sluttavtale som er vanlig når en administrerende direktør går av, men jeg kommenterer ikke på innholdet i avtalen, sier Fjell. 

Holmestad midlertidig sjef

Thomas Holmestad er fra i dag konstituert i rollen som Swix-sjef, fremgår det av meldingen fra selskapet. Han har vært del av ledergruppen og leder av segmentet Sport siden 2016.

Bjerknes sier han har hatt dialog med ledergruppene og eierne i en periode før avgangen ble klar i dag. 

– Jeg skal være tilgjengelig ut året så det er en «gråsone-oppsigelse», men det føles riktig å slippe roret nå. Jeg er en veldig av og på-person. Enten så må jeg være lidenskapelig og holde i det, eller så må jeg slippe det. Men jeg skal være tilgjengelig for ledergruppen og styret, sier Bjerknes som ikke vet hvor lenge han klarer å være i pausemodus fremover. Han vet heller ikke hva som frister mest fremover. 

Han sier det på fritiden går i sykling og langrenn, med innslag av turritt i terrenget og noen turrenn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Læreren som henter skoletrøtte hjemme
Øivind Bache (66) slet selv med skolegangen. Som bilfaglærer har han selv kjørt hjem til studentene for å hente elever som står i fare for å droppe ut tilbake til skolebenken. 13 av 14 elever fullførte fagbrevet.
03:25
Publisert: