Omsetningen i detaljhandelen var helt uendret i august sammenlignet med måneden før. DNB Markets ventet på forhånd en oppgang på 0,3 prosent. Konsensus var en flat utvikling, ifølge meglerhusets morgenrapport. I juli var oppgangen i detaljhandelen sterk og endte på 0,8 prosent.

SSB skriver at det er særlig klesbutikker, samt salg av fritidsbåter og sportsutstyr som bidrar til å dra tallene ned. Bensinstasjoner hadde økt omsetning i sesongjustert volum i august.

Den langsiktige trenden i tallene viser nå en klar stigning siden starten av året.

2018 var et svært svakt år for norsk detaljhandel, men utviklingen har snudd, og i april i år var trenden positiv for første gang på over et år. Analytikerne venter at den positive utviklingen vil fortsette på sikt, takket være at flere kommer i jobb, samt at folk flest får bedre råd takket være høyere lønnsvekst.

– Husholdningenes kjøpekraft vil i år fortsatt løftes av både lønnsvekst og solid jobbvekst og danne grunnlag for at den solide utviklingen i forbruket fortsetter, skriver Magne Østnor i DNB Markets i en morgenrapport.

Fredag la Nav frem ferske ledighetstall. Antall registrerte arbeidsledige falt med 400 personer i september sammenlignet med måneden før. Færre ledige betyr et strammere arbeidsmarked som igjen fører til høyere lønninger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.