Detaljhandelen utenom salget av motorvogner steg med 0,6 prosent i august fra juli, viser tall fra den sesongjusterte volumindeksen som Statistisk sentralbyrå (SSB) la frem fredag.

Det var møbelbutikker og butikker med salg av elektronikk som dro detaljhandelstallene oppover, ifølge SSB. Dagligvarehandel hadde en nedgang i omsetningsvolumet i perioden og bidro til å dempe veksten.

«Vi antar en betydelig oppgang»

Det var på forhånd ventet en oppgang på 0,6 prosent, ifølge en sammenstilling TDN Direkt har gjort, basert på estimatene fra fem makroøkonomer.

Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets antok på forhånd en vekst på én prosent.

– Fundamentalene for robust vekst i detaljomsetning er fortsatt til stede med et sterkt arbeidsmarked som produserer god sysselsettingsvekst og stigende nominelle lønninger. Vi tror at deler av svakheten i detaljomsetningen gjennom sommeren er et resultat av det uvanlige varme været, heter det i en morgenrapport fra Handelsbanken Capital Markets.

Meglerhuset påpeker at det varme været fortsatte inn i august, noe som kan bety at det først er inn i høstmånedene det blir en klar tilbakevending til den positive trenden i detaljomsetningen.

I juli steg detaljhandelen 0,7 prosent, som var svakere enn ventet på 1,1 prosent. Den langsiktige trenden i detaljomsetningsindeksen viser nå en forholdsvis jevn vekst siden starten av 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.