– Det er fortsatt en partykonge i meg, men jeg er blitt eldre og det er lengre tid mellom hver gang. Når jeg først tar meg en fest, da byr jeg opp til dans, sier gründeren Thomas Holstad (30) av Stayclassy.

På første halvdel av 2010-tallet både sjokkerte og underholdt han seerne av Paradise Hotel», «Oljebarna», og «Luksusfellen» med drøye utsagn om penger, festing og champagne. Oppmerksomheten og følgerne han fikk på sosiale medier brukte han til å bygge opp selskapet Stayclassy, som slo seg opp på det elektriske rullebrettet Classywalk.

Det elektriske rullebrettet Classywalk var Holstads første salgssuksess. Siden har han satset på fidgetspinnere og elsparkesykler.
Det elektriske rullebrettet Classywalk var Holstads første salgssuksess. Siden har han satset på fidgetspinnere og elsparkesykler. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Fra han startet selskapet i 2015 til 2017 økte omsetningen i selskapet fra 16 til 26,3 millioner kroner, men i 2018 stoppet veksten opp. Fasiten for fjoråret er en omsetning på 25 millioner kroner og nesten en halvering av driftsresultatet fra 6,75 til 3,5 millioner kroner.

– Omsetningen var stabil sammenlignet med året i forveien. Samtidig har vi gjort en del investeringer som gjør at resultatet går ned, sier Holstad.

Tidlig ute på trenden

Den tidligere tv-profilen forklarer at selskapet satser på trendprodukter og at suksessen kan variere. Mens elektriske rullebrett var en hit de første årene, var det den enorme spinnertrenden som sørget for toppåret i 2017.

Stayclassy var en av de første butikkene som solgte spinnere i 2017. Det tjente selskapet godt på.
Stayclassy var en av de første butikkene som solgte spinnere i 2017. Det tjente selskapet godt på. (Foto: Øyvind Elvsborg)

2018 ble derimot et roligere år for Stayclassy.

– Det er alltid mange trender, men blant de unge var det mye Fortnite og gaming. Vi kastet oss ikke på det. På slutten av året kom derimot elsparkesyklene for fullt.

Elsparkesykler var ikke noe nytt for selskapet. Allerede for tre år siden tok Holstad inn sin første. Det var «litt vel tidlig», sier han. I april i fjor åpnet regjeringen opp for små elektriske kjøretøy og likestilte dem med sykler, men det var ikke før i november samme år at nordmenn fikk øynene opp for dem.

– Siden har det gått mye i elsparkesykler. Det er hot nå. Vi er langt over doblet omsetningen i år og er forbi 50 millioner kroner. Det blir spennende å se hva vi lander på. Black Friday og julesalget blir avgjørende.

– Hvor mye kan dere omsette for de neste ukene?

– Flere titall millioner kroner, sier Holstad.

Hard konkurranse

I fjor flyttet selskapet fra 350 kvadratmeter i Bærum til 1500 kvadratmeter i Vestby. Holstad sier at flytteprosessen og andre investeringer har skylden for nedgangen i årsresultatet. Selv om omsetningen øker kraftig i 2019, understreker han at driftskostnadene også har økt.

– Det er knallhard konkurranse på elsparkesykkelmarkedet og vi vil være billigst. Samtidig er vi flere ansatte. Det er betydelige driftskostnader.

Thomas Holstad brukte en Porsche for å promotere selskapet da DN skrev om Stayclassy i 2015.
Thomas Holstad brukte en Porsche for å promotere selskapet da DN skrev om Stayclassy i 2015. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Holstad sier at de vil fortsette å satse på elsparkesykler, men at de også jobber med å utvide tilbudet med andre former for elektriske kjøretøy. I tillegg åpner de snart sin andre butikk på Vestby.

– Vi har allerede en på Sandvika Storsenter. Netthandel er en større butikk for vår del, men mange kunder vil komme og se produktene våre. De liker å stille spørsmål og ta og føle på.

Nesten med på «Farmen Kjendis»

I jakten på det neste store forteller Holstad at internett er viktig. I tillegg har selskapet nettverk i flere land og kontakt med fabrikker.

– Man må hive seg på ballen først. Der har vi vært gode. Det er alltid litt risiko når man skal ta inn store varepartier.

Samtidig som Stayclassy har vokst seg større, har Holstad forsvunnet fra tv-skjermen.

– Har du lagt det livet bak deg?

– Jeg har gjort litt det. Det har vært veldig mye fokus på bedriften, men jeg har ikke lagt det bak meg 100 prosent. Det har vært flere programmer oppe til vurdering. Tidligere i år var jeg i prosessen for å bli med på «Farmen Kjendis», men det kokte litt bort. Jeg brant ikke helt for den gården. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.