Interiørkjeden Kremmerhuset, nå eid av Stein Erik Hagens familiekonsern Canica, gjorde i mange år stor suksess med sin rustikke stil.
I de to siste årene har kjeden med 63 butikker imidlertid opplevd salgsnedgang og gjort butikknedleggelser.
I fjor ble underskuddet på 23 millioner før skatt. Også i 2017 gikk kjeden med underskudd på 13,6 millioner, som var det første negative resultatet siden selskapet ble etablert for over 20 år siden.
– Kremmerhuset har hatt nedadgående lønnsomhet i fem år. Det tar tid å snu et selskap. 2018 var et år der vi også tok avskrivninger og hadde ekstraordinære kostnader. Vi har lagt ned noen butikker, svarer Vebjørn Torsetnes, som er nyansatt daglig leder i Kremmerhuset.
For å dekke inn løpende underskudd, har eieren gått inn med 25 millioner kroner i konsernbidrag, ifølge regnskapet.
– Vi er inne i en snuoperasjon, og avvikler eller flytter butikker som har feil beliggenhet. Vi skal også åpne nye butikker, men vi er nøye når vi velger lokaler.
Gaver til unge kvinner
Nå har kjeden laget en ny strategi og endret konseptet.
– Kremmerhuset vil i løpet av de neste årene fremstå som mer tidsriktig og nordisk, og mindre rustikk. Vi vil også jobbe med at Kremmerhuset skal være et attraktivt sted å gå på skattejakt og finne overraskende varer og kombinasjoner. Men først og fremst skal vi jobbe med interiørtrender og gaver til unge kvinner i alle aldre.
Torsetnes mener de siste månedene har vært oppløftende selv om året sett under ett har vært varierende. Han har tro på at et nytt spareprogram vil gi effekt neste år. Det gjøres også opprydning i varelageret.
– Det er tøff konkurranse i interiørsegmentet. Det er mange aktører, og vi tror det på sikt vil være færre aktører som driver fysisk butikk.
Han konstaterer at flere av de skandinaviske nettaktørene som selger interiørvarer også sliter med inntjening.
– Vi tror derfor det vil bli tøffere for mange. Det er et segment som er lønnsomt, forutsatt at konseptet og varer appellerer til forbrukeren.
Kjøpte fra gründere
Kjeden, som tidligere het Neste Stopp, ble etablert av familien Hoff fra Trondheim. For fem år siden ble kjeden solgt til Canica-konsernet. I salgsåret bokførte Hoff-familiens selskap ekstraordinære salgsinntekter på 149 millioner kroner, noe som kan indikere salgssummen.
Denne sommeren ble hovedkontoret til Kremmerhuset flyttet fra Trondheim til Vinterbro der det ble samlokalisert med søsterkjeden Jernia, som også er eid av Canica. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.