Orkla-styreleder og investor Stein Erik Hagen (58) overlater flere av aksjene i familieselskapet Canica til datteren Caroline (30), melder VG.no.

- Alt har sin tid: Nå er det over, for meg. Jeg er svært glad for at jeg har barn som både har interesse av og evner til å overta ansvaret. Jeg har jobbet svært mye i svært mange år og gleder meg til pensjons-tilværelse, sier Hagen til VG.

Generasjonsskiftet ble gjennomført før jul men har vært skjermet som følge av at en del selskaper kan skjule det litt, opplyser investoren.

Han bekrefter å ha overdratt 90 prosent av aksjene til datteren og at han trekker seg helt tilbake. Han sitter heller ikke igjen med kontrollerende a-aksjer.

- Jeg sitter igjen med en del eiendommer og nok penger til å leve et godt pensjonsliv. Resten er overført, sier han.

Selv om han trapper ned familieengasjementene ønsker han å fortsette som styreleder i Orkla, hvis generalforsamling vil.

Hagen kunngjorde overfor DN i august ifjor at han hadde overlatt familieselskapet Canica til sine døtre for godt, og at han ville konsentrere seg om Orkla, kunst og Prostatakreft­stiftelsen. Ansvaret ble overført ifjor vinter.

- Jeg har således valgt å overlate eieransvaret i Canica permanent til mine døtre, uttalte han til DN ifjor høst.

Les også:
Langt unna løsning i Norwegian-mekling
Brukt-elbilprisene raser i USA
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.