De ansatte i Gresvig-konsernet informeres i formiddag om at familieselskapet ON Sunde har lagt inn et bud på det konkursrammede sportskonsernet.

Budet skal etter det DN erfarer ha flere forbehold.

Sunde-familien har vært eier av Gresvig i en årrekke, og forsøker nå altså å gjenskaffe kontrollen i selskapet.

– Vi har kommet frem til at dette er den beste måten å gjøre det på for å sikre at flest mulig beholder jobben og for å sikre fordringen på 600 millioner kroner, sier selskapets finansdirektør Bjørn Paulsen til E24, der han bekrefter at de har lagt inn bud på en «betydelig» del av boet.

Helt siden konkursen i forrige uke, har det vært spekulert i om familien ville være en av interessentene.

I forrige uke ville ikke ON Sunde utelukke at de var interesserte i konsernet som de hadde tilført mer enn én milliard kroner.

Bostyrer Håvard Wiker bekrefter at det er kommet inn ett bud.

– Der følger det med noen vilkår, og de jobber vi med å avklare nå, så vi forhåpentlig får landet det snart. Vi har ikke mottatt andre bud, men har flere som er interessert. Dialogen med dem fortsetter parallelt, og vi har gitt dem beskjed om budet og at det kan avklares ganske raskt. Dersom dette budet kan aksepteres vil det bevare de fleste arbeidsplassene, sier Wiker.

Største panthaver

Sunde-familien er sammen med DNB største panthaver i konsernet. Familieselskapet har 600 millioner i sikrede lån. Derfor ventet mange at Sunde ville ha en rolle med i spillet når boet skulle gjøres opp.

Andre aktører som XXL og Sports Outlet har ikke utelukket interesse for Gresvig for varelager, butikker og et samlet konkursbo.

Gjennom en konkurs er det mulig å riste av seg de mest ulønnsomme av de 96 egeneide butikkene som var rammet av konkursen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Holta om Gresvig-konkursen og muligheten for kjøp av konkursboet
- De som tar over deler av dette kan sitte med noe som er interessant å eie.
01:27
Publisert: