Kortere og mer presise til kunder som handler på nett, var målet for det planlagte distribusjons- og netthandelssenteret i Malmö. Hundre tusen kvadratmeter var satt av til logistikksenteret i avtalen Ikea undertegnet med Malmö by i 2018.

Nå bekrefter Ikea overfor svenske Dagens Industri at senteret, som var ventet å gi rundt 200 arbeidsplasser, droppes helt. Ikea vil ikke lenger ha et sentralt netthandelslager.

– Det viser seg at vi i stedet kan bruke de eksisterende varehusene våre som lagre for netthandel, vi har tilstrekkelig kapasitet. Det er også mer kostnadseffektivt og innebærer samtidig at vi reduserer leveringstiden for kundene, sier Ikea Sveriges nye landsjef Lena Herder.

Skrinleggingen skjer midt i en urolig tid for Ikea. Digitalisering av handelen utfordrer den svenske giganten kraftig: I fjor gikk antallet besøkende i Ikea-varehusene ned med 4,4 prosent.

For tre måneder siden meldte norske Ikea at de skrinlegger planer om fire store, norske varehus i Vestfold, Tromsø, Vestby og Ålesund. Det skjedde kort tid etter at Ikea la ned tre servicepunkter på Skøyen i Oslo, i Tromsø og i Ålesund.

Møbelgiganten har også varslet at 7500 ansatte kommer til å miste jobben de neste tre årene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.