Tomas Holmstad (38) gir seg som toppsjef for Johan H. Andresens sportsutstyrsvirksomhet Brav, bedre kjent som Swix-konsernet, ifølge en melding fredag.

Holmestad fikk jobben i 2017 etter at tidligere Swix-sjef Ulf Bjerknes plutselig gikk på dagen. Nå blir han administrerende direktør i NorEngros Johs Olsen på Gjøvik.

– Brav er en fantastisk arbeidsgiver, men når muligheten til å lede den mest spennende bedriften lokalisert i hjembyen dukket opp, var det en mulighet jeg bare ikke kunne si nei til. Jeg har små barn, og mindre pendling og reisevirksomhet er avgjørende i en fase i livet jeg aldri får igjen. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på nye utfordringer i NorEngros Johs Olsen, sier Holmestad i meldingen.

Brav endret navn fra Swix Sport sommeren 2018 og varslet samtidig at selskapet var lysten på å kjøpe flere merkevarer.

I tillegg til det kjente skiutstyrs- og skismøringsmerket Swix omfatter virksomheten kjente fritidstekstil-merkenavn som Ulvang, Bavac, Lundhags, sovepose- og teltprodusenten Helsport, skismøringsvirksomheten TOKO og sykkelprodusenten Hardrocx.

Holmestad er fra Brøttum og er utdannet sivilingeniør. Etter jobber i blant annet McKinsey, Statoil Fuel & Retail (Circle K) og Toten Sparebank ledet han arbeidet med å planlegge og gjennomføre Ungdoms-OL i 2016.

Etter det gikk han til Brav som sportsdirektør før han ble satt inn som sjefsvikar og deretter fast toppsjef i det tidligere Swix-konsernet. Holmestad bor på Gjøvik med kone og to barn.

Norengros Johs Olsen er største enhet i Norengros-kjeden, med hovedkontor og logistikksenter på Gjøvik. Virksomheten selger og distribuere forbruksvarer, medisinsk utstyr og møbler til næringsliv og offentlig sektor i Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark.

I tillegg har selskapet 6 butikker i Oslo, Lørenskog, Jessheim, Hamar, Lillehammer og Gjøvik. Selskapet omsetter for 550 millioner kroner, ifølge NorEngros.

Holmestad vil forbli i stillingen som Brav-sjef frem til 1. august, og være ansatt i selskapet frem til 1. september. Styret har iverksatt jakten på hans etterfølger og engasjert hodejeger SpencerStuart til å bistå i prosessen, ifølge meldingen.

«I overgangsperioden fra da til en ny administrerende direktør er på plass har styret valgt å konstituere Åge Skinstad som administrerende direktør. Skinstad vil ha denne rollen i tillegg til rollen som Brand Director i Swix/Toko», heter det. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.