Thailand er en yndet feriedestinasjon for mange nordmenn. Landet er kjent for vakre strender, turkist hav og ikke minst billige skreddere.

En mann ville benytte denne muligheten under en reise til Thailand. Han fikk derfor tatt mål hos en skredder for sying av to kjoler. Betalingen ble gjort med et kredittkort, og kjolene skulle sendes til Norge når de var ferdige. Da mannen var trygt tilbake i Norge, og kjolene ankom, fikk han seg imidlertid en overraskelse.

På tross av at det var blitt tatt mål hos skredderen passet ingen av kjolene. Han klaget til skredderen, men til ingen nytte. Mannen krevde derfor at banken SEB måtte dekke tapet hans på inntil 6000 kroner. Det kommer frem i fersk avgjørelse fra Finansklagenemnda.

SEB nektet imidlertid for å stå ansvarlig. De mener det er uklart hvor mye kjolene kostet, og bestrider at mannen kan dokumentere at det foreligger mangler med kjolene. I tillegg mener banken at mannen ikke har dokumentert at han har et krav mot skredderen i henhold til thailandsk rett.

I avgjørelsen kommer det frem at skredderen nekter for at kjolene ikke samsvarer med de målene som tatt i Thailand. Nemnden trekker frem at det ikke foreligger noen sakkyndig vurdering om kjolene avviker fra målene.

– Nemnden kan ikke, utelukkende på grunnlag av klagerens forklaring, legge til grunn at kjolene ikke er i samsvar med bestillingen, står det i avgjørelsen.

Mannen fikk dermed ikke medhold i sin klage, og banken må ikke dekke tapet for de skreddersydde kjolene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.