Tidligere fotballspiller og Vålerenga-trener Martin Andresen tjente over 100 millioner kroner gjennom investeringsselskapet Mime Invest i fjor.

Samlet har Andresen opparbeidet gevinster på 265 millioner i resultat før skatt fra og med 2014 i Mime Invest.

DNs aksjonærregister viser at Andresen eide 93 prosent av aksjene i Mime Invest ved årsskiftet. De resterende syv prosentene eies av Kaare Invest som eies av styreleder Thomas Berntsen (48) i Skeidar Living Group sammen med billedkunstneren Sofie Berntsen (50).

Skeidar veier tyngst

Den største investeringen til Andresen er møbel- og interiørkjeden Skeidar. Skeidar hadde store tap siden fusjonen med Living i 2012, men etter at Martin Andresen kom inn i ledelsen er det gjort betydelige omstruktureringer.

Skeidarliving tok i 2016 det største utbyttet på ti år på 30 millioner kroner, og hadde et resultat før skatt på nesten 49 millioner kroner.

De positive tallene i Andresens investeringsselskap kan tyde på at resultatene i Skeidar har vært positive i 2017 også, men det er ennå ikke klart, siden Skeidar-regnskapet ikke er offentliggjort og Andresen har andre inntektskilder.

Skeidarliving gikk til sammen 200 millioner i underskudd før skatt de påfølgende årene etter at selskapet fusjonerte med Living i 2012.

Administrerende direktør Rune Henriksen i Skeidarliving ønsker ikke å kommentere Skeidars regnskapstall fra 2017:

– Vi ønsker ikke å kommentere regnskapet til Skeidarliving før tallene er offentliggjort, sier Henriksen, etter å ha konsultert med Andresen.

DN har ikke fått kontakt med Andresen.

Logistikk og Ludo

I tillegg til eierskapet i Skeidar eier Andresen diverse eiendomsvirksomhet og logistikkvirksomhet gjennom datterselskapet Interlog Holding. Disse eierskapene er sammen med søsteren Marit Andresen og faren Morten gjennom investeringsselskapet Birkelunden Investeringsselskap, der Martin Andresen eide 67 prosent av aksjene ved årsskiftet.

Andresen har også en mindre aksjepost i Idar Vollviks Ludo på 0,22 prosent, som han eier direkte gjennom Mime Invest.(Vilkår)

Se ungdomspartiets videobrev til Frp leder Siv Jensen
Se ungdomspartiets videobrev til Frp leder Siv Jensen.
00:36
Publisert: