Torbjørn Johannson var sentral i oppbyggingen av Norgesgruppen, som er landets største dagligvarekonsern.

– Dette er en svært trist dag for oss alle i Norgesgruppen. Vi mistet en god venn, kollega og tydelig leder som mange i Norgesgruppen og Asko har hatt et nært og godt forhold til, uttaler konsernsjef Runar Hollevik.

73-åringen døde stille og uventet i sitt hjem natt til 1. februar.

Johannson hadde fortsatt en sentral rolle i Asko og underselskaper frem til sin bortgang.

Torbjørn Johannson er død: – Hver dag etter skolen gikk jeg ned her og så hvordan byggingen skred frem (2019)
Torbjørn, Knut Hartvig og Johan Johannson mimrer over den ikoniske bygningen på Filipstad, der kaffeproduksjonen ble avsluttet i 2019.
04:29
Publisert:

Han har også vært en markant person i Norgesgruppens og Askos historie. Fra 2000 tok familiekonsernet et stort steg inn fra grossistvirksomhet og inn i detaljistleddet. Konsernet står i dag bak kjeder som Kiwi, Meny og Joker.

Fra venstre Torbjørn Johannson sammen med Johan og Knut Hartvig Johannson i Joh. Johannson-bygget på Filipstad i 2016.
Fra venstre Torbjørn Johannson sammen med Johan og Knut Hartvig Johannson i Joh. Johannson-bygget på Filipstad i 2016. (Foto: Luca Kleve-Ruud)

Sammen med broren Knut Hartvig er han fjerde generasjon etter Johan Johannson som la grunnlaget for familiekonsernet i 1866, da han startet grossistvirksomhet og vareimport av kaffe, sukker og sirup.

Torbjørn Johannson fotografert på laboratoriet på Filipstad i 1994.
Torbjørn Johannson fotografert på laboratoriet på Filipstad i 1994. (Foto: Th. Olsen)

Johannson ble kjent utenfor konsernet for et brennende engasjement for klima og langrennssporten.

Det er Knut Hartvig Johannsons sønn, Johan Johannson, som vil arve den største eierandelen i konsernet sammen med sine barn.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.