Konkursboet etter Top-Toy Norge er kjøpt opp av Bjarøy-gruppen, som sier de har sikret videre drift for åtte lekebutikker.

– Vi vil sikre drift i flest mulig butikker, så nå skal vi jobbe hardt i forhandlinger de neste to døgnene. Der vi ikke finner løsninger, får vi se om vi eventuelt må holde opphørssalg, sier Bjarøy i en melding til DN videreformidlet av advokat Nils Holger Koefoed i advokatfirmaet Ro Sommernes.

Det var E24 som meldte om saken først.

Det ble i forrige uke kjent at det var åpnet konkurs i Top-Toy Norge, etter at Top-Toy i resten av Norden ble slått konkurs i slutten av desember.

Top-Toy Norge eier 53 lekebutikker i Norge og har omtrent 700 ansatte i kjedene BR Leker og Toys 'R' Us.

Tirsdag ble det bekreftet at Bjarøy, som driver med kjøp og salg av kapitalvarer og konkursbo, nå har kjøpt konkursboet. Det er inngått avtale med Extra Leker, som skal drifte åtte butikker videre.

– Extra Leker Holding AS overtar utsalgene i Sarpsborg, Lagunen, Gjøvik, CC Hamar, Sandnes, Ålesund, Tromsø og på Alna. Extra Leker har 45 års erfaring fra leketøysbransjen og driver fra før til sammen 20 butikker i Norge og Sverige med en samlet omsetning over disk på om lag 400 millioner kroner. Det arbeides med sikte på å tilby et stort antall ansatte videre engasjement, heter det i meldingen fra Bjarøy.

Top-Toy erklærte seg konkurs etter å ha blitt rammet av økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn, ifølge selskapet selv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Endelig er elbilen Audi E-tron kommet til Norge: Men hvor langt går den når det er minus 10, snø og slaps?
03:08
Publisert: