I en kort pressemelding melder dagligvarekjeden Rema 1000 at Trond Bentestuen slutter som administrerende direktør i Rema 1000 Norge as.

– Jeg ønsker å takke Trond for innsatsen som er lagt ned – spesielt for fokuset han har hatt på ett Rema 1000 og for den anerkjennelsen han har sikret alle våre hverdagshelter gjennom en global pandemi. Selv om vi nå avslutter vårt samarbeid, vil jeg understreke at vi skilles som venner, og at Trond er en flott fyr som vi heier på og ønsker all lykke videre, sier Ole Robert Reitan i en pressemelding.

Ole Robert Reitan er administrerende direktør for Reitan Handel as og styreleder i Rema 1000 Norge.
Ole Robert Reitan er administrerende direktør for Reitan Handel as og styreleder i Rema 1000 Norge. (Foto: Ole Morten Melgård)

Tom Kristiansen tar over stillingen som administrerende direktør fra og med 18. mai. Ifølge pressemeldingen slutter Bentestuen som følge av uenighet om retningen videre for selskapet.

– Har ingen andre kommentarer enn det som står. Vi er uenige om retningen. Jeg ønsker Ole Robert og Rema 1000 all mulig lykke til videre, skriver Bentestuen i en tekstmelding til DN.

Han ble ansatt i stillingen sommeren 2018 etter å ha vært konserndirektør i DNB. Ifølge selskapets årsrapporter fikk han til sammen ni millioner kroner i lønn og andre godtgjørelser i 2018 og 2019. Det er ikke opplyst om Bentestuen har krav på et sluttvederlag eller ikke.

Tom Kristiansen tar over som administrerende direktør i Rema 1000 Norge.
Tom Kristiansen tar over som administrerende direktør i Rema 1000 Norge. (Foto: Aleksander Nordahl)

Kristiansen har hatt en rekke ledende stillinger i Rema 1000 siden 1997, også som administrerende direktør for Rema 1000 Norge. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Rema Etablering as.

– Dette føles utrolig spennende. Jeg har vært i denne bransjen i mange år, vært i Rema-systemet i mange år, og gleder meg til fortsettelsen, sier Kristiansen til DN og legger til:

– Jeg er barnslig motivert for å dra dette videre, sier han.

I 2014 ble Kristiansen beskrevet som Ole Robert Reitans skygge, mentor og nådeløse gjennomfører. Internt går han under tilnavnet «Tøffe-Tom».

– Jeg synes selv jeg er verdens snilleste, Selv om jeg er tydelig og klar, er jeg ikke urimelig. Men Rema 1000 er et stort system med mange meninger, og av og til må man skjære gjennom for å få til fremdrift. Jeg hater tomprat, floskler og fomling, sa Kristiansen til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.